17:23 18 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Caniculă

  Atenţie la caniculă! Urmează o săptămână infernală

  © RIA Novosti. Vladimir Vyatkin
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (56)
  13510

  Meteorologii avertizează că în această săptămână indicele de confort termic va depăşi frecvent de pragul critic, dar vor fi şi furtuni puternice. Cum va fi vremea în toată ţara în ultima săptămână a lunii iunie.

  BUCUREŞTI, 26 iun — Sputnik. Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, pe arii extinse în sudul şi în estul ţării, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăsi uşor pragul critic de 80 de unităti, iar în Oltenia, local în Muntenia şi izolat în Moldova va fi caniculă, potrivit RomâniaTV.

  Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, izolat, grindină, în Maramureş, Transilvania, local în Banat, Crişana, vestul Olteniei şi jumătatea de nord a Moldovei. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi, punctiform, se vor acumula cantităţi de apă de peste 25…30 l/mp. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi izolate, mai ales seara şi la începutul noptii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral şi 37 de grade în Lunca Dunării.

  Marţi, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi ridicat cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va atinge şi va depăsi uşor pragul critic de 80 de unităţi în regiunile sud-vestice şi sudice. Local, în Oltenia şi, izolat, în Banat şi în Muntenia, după-amiaza va fi caniculă. Cerul va fi variabil şi, mai ales în a doua parte a zilei si în prima parte a nopţii, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie la deal, la munte, local în sud, în centru, în est şi izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi se menţin condiţiile pentru căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral şi 37 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 12 si 22 de grade.

  Miercuri, vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic se va acccentua în special în regiunile vestice şi sudice, unde, pe arii restrânse, după-amiaza va fi canciulă. Cerul va fi variabil şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului la deal, la munte, dar, pe arii restrânse, şi în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi carater torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral şi 36 de grade în Banat şi Oltenia, iar cele minime, în general, între 13 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

  Joi, vremea va fi caniculară în regiunile sud-vestice, sudice şi estice, unde disconfortul termic va fi ridicat, dar va deveni treptat instabilă în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele deluroase şi montane, unde, începând cu orele după-amiezii, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor putea semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 37 de grade, iar cele minime între 13 şi 23 de grade.

  Тема:
  Prognoza meteo (56)

  Tematic

  AVERTIZARE METEO: Grindină, vijelie, averse puternice şi risc de inundaţii
  Avertizare meteo de cod galben de furtuni puternice
  Avertizare meteo: cod galben de furtuni în mai multe localităţi
  Avertizare meteo de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină
  Avertizare meteo de cod galben de grindină şi descărcări electrice
  Avertizare meteo pentru azi și mâine - Actualizare
  Prognoză meteo îngrijorătoare pentru această vară. Iată ce ne pregătește natura
  Avertizare meteo: răcire accentuată a vremii, furtuni şi lapoviţă
  Tagurile:
  infernală, săptămână
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei