17:22 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  116 0 0

  Cele două companii din România ale Vienna Insurance Group (VIG), Euroins și City Insurance, sunt firmele cu cel mai mare apetit pentru vânzări în zona RCA, Euroins remarcându-se prin comisionul ridicat plătit brokerilor, iar Omniasig, Asirom și City Insurance prin cel mai bun plasament în topul celor mai ieftine polițe.

  BUCUREȘTI, 28 iun — Sputnik. Spre deosebire de Asirom, City sau Euroins, Omniasig VIG arată că nu vrea clienți pe perioade mai scurte de un an, potrivit unui studiu realizat de Profit.ro.

  Conducător auto, șoferință
  © Sputnik / Руслан Кривобок

  Omniasig, City Insurance și Asirom sunt cele mai ieftine opțiuni în ceea ce privește asigurarea RCA pentru persoane fizice. Tarifele efective sunt similare cu cele practicate în perioada dintre 19 noiembrie 2016 și 19 mai 2017, în care prețurile RCA au fost plafonate. Toate cele trei firme menționate practică același tarif pentru asigurările pe un an.

  "Concret, un șofer de 22 de ani care conduce o Dacia de 1,2 litri va plăti 997 de lei pe an, în timp ce un șofer de 37 cu un autombil de 1,6 litri va achita 712 lei. O persoană de 62 de ani la volanul unei mașini cu motor de 1,9 litri va plăti 798 de lei pe an, relevă datele Safety Broker", arată Profit.ro.

  Reprezentanți ai Omniasig au explicat că nu consideră că polițele pe perioade mai mici de un an pot aduce afaceri profitabile. City Insurance și Asirom vin însă cu prețuri la jumătate față de polițele pe o lună. Liderul pieței, Allianz Țiriac, dă semne că nu vrea RCA, dar forțează pe zona CASCO.

  Comisionul plătit de Euroins pleacă de la 13%, la fel cum a decis, recent, să crească și Omniasig VIG.

  Conform Profit.ro, Asirom ia în calcul majorarea comisioanelor pentru RCA la 14% sau chiar 15%, față de 13% cât este în prezent. Generali a urcat la rândul său la 12%.

  Liderul pieței, Allianz Țiriac, a luat decizia de a mări la 20% comisionul pentru asigurările CASCO aduse de brokeri.

  Tematic

  Asigurările RCA: veste bună pentru şoferii corecţi
  Noi modificări pentru șoferi: prima RCA s-a scumpit
  Tagurile:
  tarife, șofer, mașină, RCA


  Știrile Zilei