13:52 21 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.44
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  bancomat

  Pentru şoferii români din diaspora: cum pot plăti în rate amenzile de circulaţie

  © AFP 2019 / JEAN-SEBASTIEN EVRARD
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  84 0 0

  Românii care locuiesc în Italia şi se confruntă cu dificultăţi financiare pot plăti în rate amenzile primite pentru greşeli de circulaţie. Care sunt condiţiile pentru a putea beneficia de această măsură.

  BUCUREŞTI, 28 iun — Sputnik. Conform articolului 202-bis din Codul Rutier din Italia, amenzile de circulaţie pot fi plătite în rate de persoanele cu dificultăţi financiare, în categoria acestora intrând cele al căror venit impozabil IRPEF rezultat din ultima declarație de venit nu depășește 10.628,16 euro, potrivit gazetaromaneasca.com.

  Se ia în calcul suma veniturilor obținute de persoana respectivă și de ceilalți membri ai familiei cu care convieţuieşte. Plata în rate nu este posibilă dacă se depășește limita de 1.032,91 de euro pentru fiecare membru al familiei.

  De asemenea, Codul Rutier din Italia prevede eșalonarea plății în rate lunare în cazul în care sancțiunea, pentru una sau mai multe contravenții menționate într-un singur proces-verbal, este mai mare de 200 de euro. Prin urmare, nu este posibilă eșalonarea pentru două procese verbale de câte 150 de euro fiecare.

  Cererea pentru plata în rate a amenzii trebuie adresată prefectului în cazul în care contravenția a fost constatată de Poliția de stat, sau, dacă aceasta a fost constatată de Poliția Locală, cererea trebuie adresată președintelui Consiliului Regional /Provincial sau primarului. Solicitarea trebuie făcută în 30 de zile de la data notificării contravenției.

  Plata poate fi eşalonată în maximum 12 rate dacă valoarea amenzilor nu depășește 2.000 de euro, în 24 de rate dacă nu depășește 5.000 de euro, iar dacă se depășește această sumă, amenda poate fi plătită în maximum 60 de rate. Fiecare rată nu poate avea o valoare mai mică de 100 de euro.

  Tematic

  Șoferii nu mai știu ce să creadă: Noile prețuri la motorină și benzină
  (VIDEO) Șoferi care au parcat neregulamentar, reținuți și duși la poliție
  Șoferii moldoveni, uimiți de noul preț al carburanților
  ATENȚIE, ȘOFERI! S-au introdus noi amenzi
  În atenția șoferilor. Autostrada ar putea fi închisă în plin sezon estival
  Atenție șoferi! Guvernul a dat ”undă verde”: puteți circula cu 110 km pe oră
  Noi amenzi șoferilor. Despre ce este vorba
  Șoferi beți la volan, obligați să muncească la o morgă - detalii șocante
  Peste o mie de șoferi au rămas pietoni de sărbători
  Șoferii s-au grăbit să schimbe cauciucurile. Vezi ce vreme ne așteaptă
  Tagurile:
  financiar, amenzi de circulație, Rate, șoferi, diasporă, români, Italia


  Știrile Zilei