22:10 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Migranți

  Arad: migranți depistați de polițiștii de frontieră

  © AP Photo / David Keyton
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  61 0 0

  Nouă cetățeni din Pakistan, Iran și Siria, care au încercat să ajungă ilegal într-un stat din Spațiul Schengen cu ajutorul unei călăuze de origine sârbă, au fost depistați joi de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad.

  BUCUREȘTI, 30 iun — Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră Vărșand, căluza și cei nouă migranți au fost identificați în cadrul unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, în seara zilei de joi într-un autoturism înmatriculat în Serbia care se îndrepta spre granița cu Ungaria, informează Agerpres.

  "La volanul mașinii se afla cetățeanul sârb, Ștefan G., în vârstă de 22 ani, alături de care se mai aflau, în calitate de pasageri, nouă persoane, șapte bărbați și două femei. Deoarece pasagerii nu dețineau documente de identitate, aceștia au fost duși la sediul Poliției de Frontiera pentru cercetări", precizează Poliția.

  În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetățeni pakistanezi, iranieni și sirieni, 5 adulți cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani și patru minori, având vârste cuprinse între 7 și 11 de ani. O parte din ei au solicitat azil în România.

  Cele nouă persoane doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

  Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei nouă cetățeni din Pakistan, Iran și Siria. Călăuza sârbă este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

  Tematic

  Poliția în alertă. Refugiații forțează granița României
  Tagurile:
  Siria, Iran, Pakistan


  Știrile Zilei