19:13 20 Ianuarie 2018
În direct
  Ploi

  Avertizare: cod portocaliu şi galben de instabilitate atmosferică. Vezi zonele

  © Sputnik/ Natalia Seliverstova
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (56)
  31 0 0

  A fost emisă o avertizare meteorologică de cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină în multe zone din ţară.

  BUCUREŞTI, 3 iul — Sputnik. O avertizare de cod portocaliu, valabilă în intervalul 03 iulie, ora 10 — 04 iulie, ora 10, a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

  Fenomenele vor fi ploi abundente şi instabilitate atmosferică şi se vor semnala în mai multe zone. Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie), mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi, local, în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei.

  Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, se vor înregistra cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi, pe arii restrânse, peste 80…90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

  Codul galben este valabil în Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, unde se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25…50 l/mp.

  Harta sinoptică
  © Photo: Captură ecran
  Harta sinoptică

   

  Тема:
  Prognoza meteo (56)

  Tematic

  Avertizare meteo: recorduri de caniculă și grindină. Cod roșu în 19 județe
  Fenomene meteo periculoase: cod galben şi portocaliu în mai multe localităţi
  Prognoza meteo: Temperaturi înalte. Vezi zilele în care ne va răcori ploaia
  AVERTIZARE METEO: Grindină, vijelie, averse puternice şi risc de inundaţii
  BREAKING: Alertă de ultimă oră - urmează 24 de ore de nebunie meteorologică!
  Tagurile:
  ploi
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei