04:03 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  522 0 0

  A început depunerea dosarelor pentru ajutorul financiar de 2500 lei - care sunt condițiile și unde se depun dosarele

  BUCUREȘTI, 4 iul — Dr. Dumitriu. "Stimulentul financiar pentru nou-născuți", o idee pusă în practică de primarul general Gabriela Firea are, așa cum era de așteptat, succes. Prin această Hotărâre, familiile care au copil de cel mult o lună primesc un ajutor de 2500 lei.

  Pentru primirea acestor bani, solicitanții trebuie să depună dosarul la Centrul de Informare pentru Cetăţeni al Primăriei Capitalei, fie la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. Dosarele trebuie depuse la maxim o lună de la nașterea copilului și trebuie să conțină două dovezi necesare: prima — faptul că minim unul dintre părinți are domiciliul sau rezidența în Capitală; a doua se referă la faptul că nașterea copilului trebuie să fi avut loc într-un spital, maternitate sau clinică privată din București.

  Suma de 2500 de lei va fi primită în maxim 45 de zile de la depunerea dosarului. De menționat că și alte primării din România oferă diverse stimulente pentru sporirea natalității, suma oferită de Capitală fiind mai mare decât în alte orașe din țară.

  TVR a transmis un reportaj în legătură cu această primă zi de depunere a dosarelor pentru stimulentul financiar pentru nou-născuţi. Câteva zeci de părinţi au mers să-şi depună actele, informează TVR. Aceeași sursă menționează că populația României este în scădere, specialiștii susținând importanța măsurilor de încurajare a natalităţii. "Altfel, în 2050, populatia României va scadea până la 15 milioane de oameni", comentează TVR.

  Tematic

  (VIDEO) O mamă vrea să afle cu ajutorul judecătorilor cu cine a făcut 9 copii
  Câți bani pot primi părinții de la stat pentru creșterea copiilor
  Nouăsprezece copii diagnosticaţi cu rujeolă. Risc de epidemie
  Tulburător! O familie a pierdut patru din cei nouă copii. Campanie de ajutorare
  Moscova: Copiii români, tot mai atrași de site-urile periculoase
  Brexit: copiii nenăscuți ai cetățenilor UE, dreptul de a rămâne în Regatul Unit
  Tagurile:
  dosar, bani, nou-născuți, Primărie


  Știrile Zilei