11:24 20 Ianuarie 2018
În direct
  Militar

  Măsuri sporite de securitate la frontiera României cu Ucraina

  © Sputnik/ Igor Zarembo
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7910

  În regiunea Cernăuţi sunt aplicate măsuri sporite de consolidare a pazei frontierei cu România, scopul fiind combaterea criminalității organizate.

  BUCUREȘTI, 6 iul — Sputnik. Serviciul pentru protejarea frontierelor a dispus măsuri pentru supravegherea sporită a frontierei în vederea prevenirii şi combaterii contrabandei şi a migraţiei ilegale, scrie Libertatea Cuvântului.

  "În timpul noii faze a operaţiunii speciale comune „Frontiera-2017" la frontiera ucraineano-română din regiunea Cernăuţi au fost dislocate rezervele de personal din cadrul Serviciului de grăniceri. Scopul principal al consolidării acestei zone de frontieră este combaterea criminalităţii organizate în zona regiunii Cernăuţi şi eliminarea contrabandei cu ţigări", se menţionează în comunicatul de presă al Serviciul de grăniceri din Ucraina.

  Patrularea frontierei se va efectua cu ajutorul dronelor echipate cu camere de supraveghere moderne. La operațiune participă personalul militar. Aeronavele de frontieră „Diamond" efectuează deja zboruri de-a lungul graniţei ucraineano-română şi ucraineano-moldovenească.

  Decizia privind aplicarea de măsuri sporite de securizare a frontierei ucraineano-române a fost luată după ce localnicii au fost prinşi în timp ce transportau un lot important de ţigări de contrabandă.

  Grănicerii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical din cauza comportamentului agresiv al oamenilor care au încercat să ia cu forţa ţigările confiscate.

  Tematic

  Ucraina a mobilizat trupe cu destinație specială la frontieră cu România
  Arad: migranți depistați de polițiștii de frontieră
  Poliția de Frontieră Română în alertă, după scoaterea vizelor pentru ucraineni
  Militarii americani erau cât pe ce să moară de frig la frontieră cu Rusia
  În Italia va fi reluat controlul la frontieră. Impact asupra cetăţenilor non-UE
  ALERTĂ la frontieră: migranții forțează intrarea în România
  Tagurile:
  Frontieră, Securitate, Ucraina, României
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei