14:48 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Caniculă

  Avertisment meteo: cod galben de caniculă. Câte zile va dura disconfortul termic

  © AP Photo / Joel Carrett
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  199 0 0

  O atenţionare meteo de cod galben a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Vom avea parte de un nou val de căldură şi de disconfort termic accentuat. Care sunt zonele cele mai afectate.

  BUCUREŞTI, 10 iul — Sputnik. Potrivit ANM, în intervalul 10 și 11 iulie, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi accentuat în vestul și, local, în sudul și centrul țării, unde indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge, pe arii relativ extinse, pragul critic de 80 de unităţi și, local, îl va depăși ușor.

  Luni, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate — spre 37…38 de grade — în Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei.

  Marți, valorile termice diurne vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade în Banat și vestul Olteniei.

  În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

  În jumătatea de nord-vest a țării, luni și marți, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, mai precizează ANM.

  În cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestări specifice instabilității atmosferice.

  Tematic

  Fenomene meteo periculoase: cod galben şi portocaliu în mai multe localităţi
  Tagurile:
  cod galben, canicula
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei