05:43 22 Aprilie 2018
Chişinău+ 19°C
În direct
  Moschee

  Marea Moschee de la Bucuresti. Ce a decis Turcia

  © AFP 2018 / BJORN LINDGREN / SCANPIX SWEDEN
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8420

  Turcia nu are o obsesie pentru construcţia Marii Moschei la Bucureşti, dacă acest lucru aprinde sentimente islamofobe in societate, a spus ambasadorul turc la Bucureşti, Osman Koray Ertaş.

  BUCURESTI, 14 iul — Sputnik. Turcia nu are vreo obsesie din a construi Marea Moschee la Bucuresti, precizeaza ambasadorul Osman Koray Ertaş, potrivit Cotidianul.

  „În primul rând, vreau să subliniez că Turcia nu are o obsesie din a construi o moschee la Bucureşti. Dacă vedem că acest proiect pentru moschee în România este abuzat şi aprinde sentimente antiturce şi islamofobe în societate, ne oprim şi facem câţiva paşi în spate", a declarat ambasadorul Osman Koray Ertaş.

  Potrivit acestuia, Turcia apreciaza Parteneriatul Strategic şi nu doreste nimic care să pună în umbră relaţia cu Romania.

  Ambasadorul a atras atenţia că, deşi se vorbeşte despre proiectul Marii Moschei de aproximativ 10 ani, în ultimii doi ani chestiunea a scăpat de sub control şi a devenit un material pentru extremişti folosit împotriva musulmanilor şi Turciei.

  "Suntem foarte îngrijoraţi de accentuarea islamofobiei în aceste cercuri restrânse", a afirmat diplomatul.

  În ceea ce priveşte proiectul pentru o capelă românească la Istanbul, ambasadorul a amintit că proiectul are la bază principiul reciprocităţii.

  Tagurile:
  Marea Moschee, București, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei