16:27 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  virus informațional

  Atenţie! Virusul care te poate lăsa fără banii din contul bancar

  © Sputnik / Vladimir Trefilov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  5801

  Cel mai nou tip de virus malware ne poate pune în pericol datele personale pe care le introducem în mediul online, când vrem să accesăm serviciile de online banking.

  BUCUREŞTI, 21 iul — Sputnik. După ce viruşii WannaCry și GoldenEye au reprezentat o ameninţare atât pentru companii, cât şi pentru persoane fizice, specialiştii de la Kaspersky Lab au identificat un nou malware care ne poate crea probleme.

  Acesta se numeşte NukeBot, este o variantă nouă a unor viruşi mai vechi şi ne poate fura datele de identificare pe care le introducem când accesăm serviciile de online banking, potrivit playtech.ro.

  Aproximativ 5% dintre variantele acestui virus, distribuite pe diverse forumuri de hacking, sunt complet funcționale și reprezintă o amenințare reală. Codul malware este inserat în pagina web a serviciilor bancare şi, astfel, datele de logare ale utilizatorului sunt furate.

  Mai mult, unele versiuni pot chiar să imite interfața serviciilor clasice de online banking, pe care le-ai putea folosi chiar și tu.

  Principalele ținte ale atacatorilor sunt utilizatorii unor bănci din SUA și Franța, dar şi ai altor bănci din lume. Virusul are următoarea formulă prin care poate fi detectat: Trojan-Banker.Win32.TinyNuke.

  Tematic

  A fost identificată cea mai simplă metodă de protecție contra virusului Petya
  Cum să ne protejăm de virusul cibernetic periculos „WannaCry"
  Tagurile:
  online banking, date personale, virus malware, cont bancar, virus
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei