19:37 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Poliția londoneză

  Londra șocată: român de 20 de ani, mort după ce a inhalat toxine la muncă

  © REUTERS / Neil Hall
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4530 0 0

  Tânărul lucra la renovarea unei clădiri într-o zonă celebră, moartea lui este suspectă și e investigată de poliție - reacții extraodinare ale prietenilor

  BUCUREȘTI, 28 iul — Sputnik. Poliția britanică investighează condițiile în care un tânăr lucrător din România a murit marți seară la Londra lucrând la renovarea unei clădiri. Presa britanică relatează cazul și evidențiază controversele care apar.

  Dorin Alecsandru lucra la renovarea unei case din celebra zonă Notting Hill, o clădire cu cinci etaje despre care Daily Mail spune că ar valora peste de 5 milioane de lire sterline. Moartea românului s-ar datora unor vapori proveniți de la substanțe toxice folosite tot la renovarea casei.

  Proprietarii clădirii plecaseră în vacanță, dar le-ar fi atras atenția celor care lucrau, inclusiv lui Dorin, despre folosirea acestor substanțe toxice — și i-au avertizat "să se asigure că feresterele sunt închise spre locul unde se folosesc respectivele substanțe" — declară un vecin citat de presa britanică și de gazetaderomania.uk.

  Tot presa britanică relatează că și altor lucrători li s-a făcut rău din aceeași cauză, dar au reușit să iasă din casă în timp util și să își revină; Dorin s-a prăbușit în interiorul clădirii și a fost scos de pompierii alertați. Personalul sprecializat a încercat timp de 30 de minute să-l resusciteze, dar tânărul român s-a stins sub privirile colegilor de lucru, scrie Daily Mail.

  Poliția britanică investighează acum ceea ce s-a întâmplat acolo, felul în care s-a lucrat, dar mai ales natura și modul de depozitare și utilizare al substanței toxice care a dus la tragica moarte a românului.

  Dorin Alecsandru avea de 20 de ani și era din Adjud. Absolvise colegiul național Emil Botta din localitate, iar din reacțiile și postările prietenilor era un om de foarte bună calitate, îndrăgit de comunitate. Din cele scrise de pritenii lui, urma să se căsătorească, fapt pentru care plecase la muncă în străinătate, să câștige bani a-și asigura mult dorita viitoare familie.

  Este impresionantă scrisoarea de adio postată pe pagina de Facebook de un prieten, Dan Dumitrașc, din care cităm un fragment:

  "Te-am iubit ca pe un frate și o să rămâi fratele meu, toată viața, cât o-i mai trăi! Ai fost acolo pentru mine și am fost acolo pentru tine! Am fost prieteni cum mulți visează! (…) Îmi doream așa de mult să te cunun! Eram așa de bucuros pentru voi, pentru cât de fericit erai când mi-ai spus că urmează să aveți un copil, că vrei să te însori! Am crezut în tine! Ți-am admirat curajul cu care ai plecat din țară, cu dorința de a duce o viață mai bună! (…) Îmi doresc doar să ai o viață următoare, mai fericită și cât Îți dorești de lungă! Te rog să ai grijă de noi dacă poți! Să ai grijă de familia ta și de noi, restul, iar TU, vei trăi prin NOI!!"

  Tematic

  Florin, eroul de la Londra, și părintele Calistrat de la Vlădiceni
  Sondaj: Să fie decorat Florin Morariu, românul curajos de la Londra
  Marele actor Florin Zamfirescu despre Soros și sodomia europeană
  Florin Chilian: "Andrei Pleșu - dosnica cheiţă a SRI"
  Ce rușine: noi ne-am uitat eroul, englezii l-au distins la Londra!
  Tagurile:
  substanță toxică, român, Londra


  Știrile Zilei