09:40 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  49230

  Fără îndoială cea mai intensă zi - o creștere semnificativă a activității în zona situată la adâncimea caracteristică pentru marile cutremure

  BUCUREȘTI, 1 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Se poate face fără dubiu această afirmație luând în considerare datele oficiale furnizate de INFP. Vorbim de două cutremure în Vrancea și două în Buzău, care arată o activitate de luat în seamă în cea mai activă zonă seismică din România — Vrancea. Toate mișcările seismice sunt de adâncime.

  Astfel, ziua a debutat cu un cutremur de 2.9 grade pe Richter în județul Buzău. Seismul a avut loc la ora 00:24:50 epicentrul fiind la adâncimea de 113 kilometri. Epicentrul s-a situat în apropierea localității Gura Siriului.

  Cutremur, captură ecran
  © Photo : infp.ro
  Cutremur, captură ecran

  La câteva ore, Vrancea s-a cutremurat din nou, de data aceasta un cutremur mai mic, magnitudinea fiind de 2.3 grade pe Richter. Seismul a avut loc la ora 04:25:29 în județul Vrancea, la adâncimea de 84.4 de kilometri. Epicentrul a fost localizat în zona cunoscutei localități Nereju.

  La ora 12:40:44 s-a înregistrat un nou cutremur în județul Buzău, epicentrul fiind în zona localității Varlaam. Magnitudinea s-a situat în limite normale, 2.5 pe scara Richter, fiind situat la adâncimea de 95.7 kilometri.

  Cutremur, captură ecran
  © Photo : infp.ro
  Cutremur, captură ecran

  Ziua s-a încheiat cu cea mai puternică mișcare seismică, cu magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora 22:16:53, epicentrul fiind localizat în județul Vrancea, în apropierea localității Andreiașu de Jos (zona Odobești) la o adâncime de 115 kilometri. Localizarea manual- a evidențiat coordonatele latitudine 45.7673, longitudine 26.8632.

  Cutremur, captură ecran
  © Photo : infp.ro
  Cutremur, captură ecran

  Este fără îndoială cea mai activă zi — și chiar dacă valorile sunt în parametri normali, indică o creștere semnificativă a activității zonei situată la adâncimea caracteristică pentru marile cutremure vrâncene. Aceasta nu înseamnă că "se pregătește ceva", este pur și simplu o constatare. 

  Tagurile:
  Richter, Magnitudine, Intensitate, Cutremur, Buzău, Vrancea, România


  Știrile Zilei