04:43 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1030 0 0

  Sputnik a avut dreptate – e ziua cu cea mai mare activitate seismică. E posibil să apară replici a seismului în următoarele ore

  BUCUREȘTI, 1 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai puternic cutremur al perioadei recente a avut loc acum câteva minute, la ora 13:27:50, a avut magnitudinea 4.6 pe scara Richter, iar epicentrul s-a situat la adâncimea de 96.6 kilometri.

  Cutremurul s-a simțit și în București, chiar în clădiri cu mai mai puține etaje — sau la etaje inferioare, dar și la Chișinău. 

  Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind situat în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (19km), Covasna (28km), Întorsura Buzăului (31km), Târgu Secuiesc(43km), Vălenii de Munte (52km) — transmite INFP.

  Într-un articol publicat în cursul dimineții, Sputnik atrăgea atenția că este ziua cu cea mai mare activitate seismică  — și că merită atenție. Practic, concentrarea a patru cutremure în 24 de ore nu a dus la disiparea energiei, ci la o acumulare. Este posibil ca acest cutremur, de magnitudine mai mare să ducă la disipare.

  De asemenea, sunt de așteptat replici în următoarele ore — desigur, cu magnitudine mai mică. 

  Utilizatorii de Android pot fi la curent în regim real cu ultimele activități seismice cu ajutorul aplicațiilor care pot fi găsite în Google Store.

  Tagurile:
  Android, Aplicație, Acum, cutremur, grade, azi, Seism, București, România


  Știrile Zilei