00:06 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Facebook (54)
  43 0 0

  Compania Facebook intenționează să angajeze cenzori externi, care vor verifica veridicitatea articolelor publicate pe această rețea de socializare

  BUCUREȘTI, 3 aug — Sputnik. Rețeaua de socializare Facebook intenționează să le expedieze unor cenzori externi articolele suspecte, iar asta va avea loc în cadrul unei campanii ample de combatere a fenomenului știrilor false.

  După alegerile prezidențiale din SUA, care au fost însoțite de o diseminare a informațiilor false în instituțiile media, Facebook a declarat „război mondial” știrilor false, implicând mai multe companii americane, germane și franceze, specializate în verificarea informațiilor.

  Facebook intenționează să implementeze funcții îmbunătățite de identificare a știrilor false, materialele urmând să fie expediate unor cenzori externi, iar rezultatele verificărilor vor fi afișate sub originalul publicației.

  Rețeaua de socializare ar urma să testeze noua funcție de verificare a știrilor în SUA, Franța, Germania și Olanda.

  „În afară vizualizarea contestărilor verificatorilor externi, oamenii doresc mai multă contextualizare, pentru a lua o decizie fundamentală în raport cu ceea ce au citit sau au distribuit", a declarat managerul responsabil de fluxul de știri de la Facebook, Sara Su. Aceasta a mai adăugat că Facebook va continua testarea funcției „articole relevante” și va lucra asupra perfecționării altor funcții pentru a combate „știrile false”.

  Тема:
  Facebook (54)
  Tagurile:
  Fake news, Știri false, Cenzura, Facebook

  Știrile Zilei