21:56 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Seismograf

  Un nou cutremur în Vrancea, a patra zi consecutiv

  © Flickr/ °Florian
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1380 0 0

  După ce trei zile la rând zona seismică Vrancea a fost zguduită de cutremure cu intensitate destul de ridicată, de la 3,8 la 4,9 grade pe Richter, în după-amiaza zilei de vineri a fost fixat un nou cutremur.

  BUCUREȘTI, 4 aug — Sputnik. Regiunea seismică Vrancea a fost zguduită a patra zi consecutiv. Seismul de astăzi a avut o magnitudine mai mică decât cele din ultimele trei zile, și anume de 3,4 grade pe Richter. Acesta a fost fixat la ora 16:36:22 în judetul Buzău, localizat automat la coordonatele: lat 45.7364; lon 26.4062 și adâncimea de 150km.

  Cutremur in Vrancea, captura ecran
  Cutremur in Vrancea, captura ecran

  Cel mai mare seism din ultima perioadă a fost fixat miercuri, 2 august, cu magnitudinea de 4,9 grade și a fost resimțit atât la București, cât și la Chișinău.

  Cutremur în Vrancea, captură ecran
  Cutremur în Vrancea, captură ecran

  Solicitat de Sputnik Moldova, Ion Ilieș, seismolog al Academiei de Științe din Moldova, a oferit câteva recomandări legate de cutremur:

  "Dacă e vorba de un apartament într-un bloc locativ, în primul rând trebuie să dăm dovadă de calm, să ne ascundem la un colț sau sub masă. Am putea să ne ascundem în pragul ușii, în cazul în care se află într-un perete capital. În niciun caz, nu trebuie să alergăm spre ascensor, pentru că acest lucru nu ne va salva. Trebuie să găsim un loc în care am putea evita căderea tencuielii sau a unor obiecte suspendate. După 30 de secunde putem părăsi clădirea, însă după o verificare a stării scărilor, să nu conectăm curentul electric, să deconectăm apa, gazul", ne-a explicat seismologul.

  Tematic

  Sfaturile seismologului: cum trebuie să ne comportăm în caz de cutremur?
  Alertă de cutremur: aplicaţia care te avertizează când urmează un seism
  Un nou cutremur puternic în Vrancea, a treia zi consecutiv
  Cutremur puternic în Vrancea, a doua zi consecutiv
  Un cutremur puternic în România este iminent - documentar
  Tagurile:
  Seism, Cutremur, Vrancea, România


  Știrile Zilei