22:33 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Chloe Ayling

  Scandal în UK: Românii au răpit un fotomodel

  © Photo: Insatgram / Chloe Ayling
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  54712

  “Mafia rusească”, care ar fi stat în spatele răpirii fotomodelului britanic, Chloe Ayling, în Italia, s-a dovedit a fi una românească, potrivit Daily Mail.

  BUCUREȘTI, 8 aug — Sputnik. Pe 11 iulie, Ayling a sosit la Milano, unde urma să se întâlnească cu un potențial angajator — un polonez de 30 de ani. În momentul întâlnirii, aceasta a fost drogată, băgată într-un geamantan și dusă într-un sat din împrejurimile orașului Turino, unde a fost ținută timp de două săptămâni. Făptașul a încercat s-o vândă în Orientul Mijlociu, prin intermediul internetului, în schimbul unei sume în bitcoint, echivalentă a 300 mii euro, potrivit The Guardian.

   

  @ochiuk @sixty6mag

  O postare distribuită de Chloe Ayling (@chloeayling) pe 28 Iun 2017 la 08:31 PDT

   

  Peste două zile de la răpire, tabloidul Daily Mirror a publicat un material în care anunță că modelul Chloe Ayling "a fost răpită de mafia rusească". Informația ar fi fost vândută publicației britanice de însuși răpitorul, care afirma că în spatele său s-ar afla rușii.

  Răpitorul a decis s-o elibereze pe femeie pe 17 iulie, după ce a aflat că este mamă a unui copil de doi ani, iar vânzarea unei mame "ar fi contrar convingerilor sale". Acesta fusese reținut în momentul în care a adus victima la consulatul britanic. S-a stabilit că e vorba de Lukasz Pawel Herba, un cetățean polonez stabilit în Marea Britanie.

   

  Hair & Makeup ready for day 1 of shooting with @mikecohenphotos for @temptapp 💄👱🏼‍♀️📸

  O postare distribuită de Chloe Ayling (@chloeayling) pe 8 Apr 2017 la 05:42 PDT

   

  Potrivit The Guardian, „Mafia rusească" s-a dovedit a fi o bandă de români, stabiliți la Birmingham, care ar fi obligat polonezul să răpească modelul, urmând s-o vândă prin intermediul unei misterioase rețele de traficanți virtuali "Black Death Group". Bărbatul a recunoscut că este bolnav de leucemie, motiv pentru care avea nevoie urgent de bani.

   

  By @ohrangutang H&M @cristinapilo @sixty6mag

  O postare distribuită de Chloe Ayling (@chloeayling) pe 2 Iul 2017 la 06:31 PDT

   

  În anul 2016,sindicatul "Black Death Group", o rețea specializată în vânzarea pe "piața neagră"  online a drogurilor, armamentului și femeilor, a fost anchetată pentru tentative de a vinde o britanică în vârstă de 15 ani.

   

  Goodnight 🖤

  O postare distribuită de Chloe Ayling (@chloeayling) pe 15 Ian 2017 la 12:30 PST

   

  Potrivit directorului Europol, Robert Wainwright, se presupune că "Black Death Group" dispune de un website care poate fi accesat doar prin intermediul unei invitații speciale criptate, iar site-ul este mutat periodic. Prin intermediul acestei resurse online s-ar desfășura mai multe activități ilegale, inclusiv trafic de arme, droguri, asasinate la comandă etc. Herba ar fi mărturisit lui Ayling că a reușit să facă peste 15 milioane de euro în urma traficului de ființe umane prin intermediul rețelei de traficanți. 

  Tagurile:
  Black Death Group, Răpire, Fotomodel, Lukasz Pawel Herba, Chloe Ayling, Italia, Marea Britanie


  Știrile Zilei