12:21 17 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD16.70
 • RUB0.27
 • RON4.20
 • UAH0.64
  Mazda

  Noul motor Mazda, fără bujii și consum cu 30% mai scăzut

  © AP Photo / David Zalubowski
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  126 0 0

  Compania Mazda a inventat un nou motor fără bujii, care va permite reducerea consumului de combustibil cu 30 la sută

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik. Producătorul japonez de automobile Mazda Motor anunță apariția unui nou timp de motor Skyactiv-X, care permite reducerea consumului de combustibil cu 30 la sută datorită renunțării la bujii.

  Potrivit unui comunicat de presă al companiei, automobilele vor fi dotate cu noul tip de motor începând cu anul 2019. Noutatea acestuia constă în faptul că arderea internă are loc cu ajutorul comprimării, motiv pentru care nu are nevoie de bujii.

  Cu toate acestea, bujiile vor continua să fie incluse în construcție pentru cazurile extreme, cum ar fi temperaturile extrem de scăzute. Potrivit experților, noua tehnologie va permite sporirea eficienței consumului de combustibil la nivelul motoarelor diesel, în condițiile unei emisii minime de gaze de eșapament.

  În acest fel, Mazda, care vinde aproximativ 1,5 milioane automobile pe an, intenționează să prelungească termenul de exploatare a motorului, dezvoltând în paralel propriul motor electric în colaborare cu Toyota. În afară de aceasta, Mazda intenționează să implementeze funcția conducerii autonome în toate automobilele începând cu anul 2025.

  Tagurile:
  Bujii, Motor, Automobil, Mazda, Japonia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei