02:37 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1449 0 0

  Mișcări seismice care țin trează atenția asupra "focarului" cutremurelor din România

  BUCUREȘTI, 14 aug — Sputnik. Desigur, e exagerat spus "pauză" — e vorba de o perioadă de pauză de cutremure de peste 2 grade magnitudine. Dar, este semnificativ faptul că asistăm la o succesiune — câteva zile cu un cutremur pe zi, apoi o intensificare a activității mai multe cutremure și apoi un cutremur de magnitudine mai mare.

  Ieri au avut două cutremure în zona seismică Vrancea. Primul a fost înregistrat la ora 02:03:46 cutremur, a avut o magnitudine de 2.6 grade pe scara Richter, epicentrul fiind la 96 de kilometri adâncime. Localizarea geografică îl situează în judetul Vrancea, în apropiere de localitatea Nereju.

  Epicentrul cutremurului
  © Photo : Captură ecran
  Epicentrul cutremurului

  Al doilea cutremur a avut loc după circa o oră, la 03:22:18 în judetul Buzau, la limita juețului spre Covasna, în apropiere de Gura Siriului. Magnitudinea a fost de 2.1 grade pe scara Richter, adâncimea la care s-a produs fiinde de 117.8 kilometri. De menționat că amândouă cutremurele se situează în limitele normale ale activității seismice a zonei.

  E văzut dacă în perioada următoare, deci spre mijlocul săptămânii, se va înregistra acea aglomerare de mișcări seismice de peste 2.5 grade care să pună problema unui seism mai mare.

  Săptămâna trecută Vrancea a fost activă, a doua săptămână consecutiv, cu seisme magnitudinea cărora a depășit valorile de 4 grade pe Richter.

  Cutremur în Vrancea, captură ecran
  © Photo : infp.ro
  Cutremur în Vrancea, captură ecran

  Tematic

  AVERTIZARE: Vrancea poate produce un cutremur de 8,1 grade
  Cutremur în Vrancea, al treilea pe ziua de azi, a patra zi consecutiv
  Cutremur de suprafață de intensitate crescută, dar și seism de adâncime
  Cutremur ucigaș în China - peste 100 de morți, turiști dispăruți
  Cutremur puternic în Vrancea
  Tagurile:
  mișcare, pauză, cutremur, Vrancea

  Știrile Zilei