18:31 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Poliția Română

  Atenţionări pentru şoferii care se întorc din minivacanţă. Ce recomandă Poliţia

  © Photo: Cars.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  37710

  Şoselele din România sunt din nou foarte aglomerate astăzi, când mulţi oameni se întorc din minivacanţa de Sfânta Maria. Poliția Română a suplimentat numărul poliţiştilor în trafic şi transmite recomandări importante şoferilor.

  BUCUREŞTI, 15 aug — Sputnik. În trafic sunt prezenţi peste 1.600 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, sprijiniți de colegii de la Direcţia pentru Ordine Publică, și sunt în funcţiune peste 340 de aparate radar, potrivit RealitateaTV.

  Parcare pentru automobile
  © Sputnik / Ruslan Krivobok

  Poliţia Română recomandă şoferilor să conducă prudent, fără să bruscheze comenzile autovehiculelor. Şoferii sunt îndemnaţi să evite depăşirile care, în cazul unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase şi să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers, astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă dacă maşina din faţă frânează brusc.

  De asemenea, şoferii nu trebuie să accelereze când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului lor. Când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc, folosiți luminile de avarie.

  Banda de urgenţă a autostrăzii nu trebuie folosită decât de autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară. Pe autostradă, trebuie să acordați prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii.

  Asiguraţi-vă că toţi ocupanţii maşinii au centurile de siguranţă, precum şi dispozitivele de fixare pentru copii! Este important şi să respectați limita legală de viteză, întrucât viteza excesivă este cauza principală a accidentelor rutiere.

  Tagurile:
  minivacanță, șoferi


  Știrile Zilei