15:00 20 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Podul Clementino din Civita Castellana

  Dramele românilor din Diaspora: o româncă s-a aruncat în gol de pe un pod înalt

  © Facebook / Paola Proietti
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  231 0 0

  O româncă plecată în Italia, care muncea ca îngrijitoare, s-a aruncat în gol de pe un pod foarte înalt şi vechi dintr-o provincie din Italia. Locuitorii vor ca autoritătile să ia o măsură pentru a nu mai avea loc astfel de tragedii.

  BUCUREŞTI, 16 aug — Sputnik. Românca Daniela Lăzăroiu, de 47 de ani, care muncea în Italia ca îngrijitoare, a fost văzută de martori pe 13 august, în jurul orei 22:00, pe podul „Clementino" din Civita Castellana, provincia Viterbo.

  Aceasta și-a scos pantofii, și-a făcut semnul crucii şi apoi s-a aruncat în gol de pe pod, sub privirile îngrozite ale trecătorilor, de la o înălțime de peste 50 de metri.

  Se pare că românca locuia şi muncea la Roma, dar venise în vizită la o prietenă din Civita Castellana, potrivit ilmessaggero.it.

  Femeia nu a lăsat niciun bilet de adio, astfel că nu se ştie motivul pentru ca a recurs la acest gest.

  După ce trecătorii au dat alarma, au intervenit Carabinierii și Brigada de Pompieri. Aceștia din urmă au reuşit să recupereze corpul neînsufleţit din prăpastie după aproximativ două ore de căutări.

  Podul Clementino, construit în 1709 de Papa Clement X și apoi reconstruit în 1861, a fost redenumit „podul sinuciderilor", fiindcă, de-a lungul timpului, mai mulţi oameni s-au sinucis aruncându-se în gol de pe acest pod.

  După gestul tragic al Danielei Lăzăroiu, locuitorii vor să propună autorităţilor să ia o măsură pentru a asigura podul, astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii. Ei propun instalarea unor rețele înalte de protecție care să împiedice accesul trecătorilor pe marginea podului, potrivit rotalianul.com.

   

  Tagurile:
  aruncă în gol, Româncă, pod înalt, diasporă, Italia


  Știrile Zilei