11:01 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  576450

  Faimoasa Lege a Pensiilor, așteptată cu nerăbdare de milioane de români, ar trebui să fie finalizată în mai puțin de două săptămâni, potrivit ministrului Muncii, Olguța Vasilescu.

  BUCUREȘTI, 21 aug — Sputnik. Legea Pensiilor, promisă de Olguța Vasilescu, va intra în vigoare la 1 octombrie și aceasta va rezolva toate problemele sistemului de pensii, potrivit ministrului de resort.

  Printre avantajele acesteia se numără a 13-a pensie și faptul că niciuna nu va fi scăzută, chiar dacă multe vor fi recalculate.

  „Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieși în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem… după această lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna în jos…asta presupune un efort din partea funcționarilor casei de pensii și foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, potrivit bugetul.ro.

  Ea a mai precizat că în acest an nu se vor face modificări legate de vârsta de pensionare și nici privind egalizarea vârstei de pensionare a bărbaților și femeilor. 

  „Pe legea pensiilor care va intra în vigoare anul acesta nu vrem însă să facem aceste corecții din cauza că noi nu avem speranța de viață nici ca în Olanda, nici ca în Franța, și atunci nu este cazul să operăm de acum aceste modificări", a declarat Ministrul Muncii.

   

  Tematic

  O inepție neconstituțională – interzicerea angajării pensionarilor
  Klaus Iohannis și strategia sa inteligentă cu pensiile militare
  Dragnea și Tăriceanu - abordare periculos de neserioasă a pensiilor
  Tagurile:
  Legea pensiilor, Lia Olguța Vasilescu, România

  Știrile Zilei