13:57 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Euro

  Diaspora: Ajutor financiar pentru familiile de români cu copii mici

  © Sputnik / Руслан Кривобок
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  264 0 0

  Un ajutor financiar consistent este acordat părinţilor din Italia care au copii mici. Care sunt condiţiile şi cum pot beneficia de acest ajutor părinţii români care locuiesc în Italia şi au copii mici, inclusiv părinţii care au nevoie de asistenţă la domiciliu pentru copiii grav bolnavi.

  BUCUREŞTI, 7 sept — Sputnik. În Italia se acordă părinţilor un ajutor financiar numit „Bonus Nido", în valoare de 1.000 de euro pe an, pentru plata taxelor la creșe, indiferent dacă acestea sunt publice sau private, potrivit avocatnet.it.

  De acest ajutor beneficiază şi părinţii ai căror copii cu vârsta de până la trei ani suferă de boli cronice şi au nevoie de asistenţă la domiciliu pe care să le-o asigure persoane angajate de părinţi.

  Școala auto
  © Sputnik / Родион Прока

  Ajutorul se acordă părinților cu copii născuți sau adoptați începând cu data de 1 ianuarie 2016. Depunerea solicitărilor a început cu a doua jumătate a lunii iulie, dar ajutorul se acordă retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2017.

  De asemenea, acest ajutor pentru creşă se acordă indiferent de veniturile părinților. Pentru a-l solicita, nu este nevoie de o declarație ISEE (Indicatore della Situazione Economica Equivalente). În cazul familiilor cu mai mulți copii, care au dreptul de a beneficia de acest ajutor, solicitarea se face pentru fiecare copil în parte.

  „Bonus Nido" se va acorda sub forma a 11 rate lunare a câte aproximativ 91 de euro. El poate fi solicitat de către: cetățenii italieni; cetățenii dintr-un stat membru al UE cu rezidență în Italia; persoanele cu permis de rezidență de lungă durată; persoanele cu permis de rezidență pentru persoanele extracomunitare, membre ale familiei unui cetățean UE; persoanele cu permis de rezidență permanentă pentru persoanele extracomunitare; persoanele cu statut de refugiat politic.

  Ajutorul pentru creşă se poate solicita utilizând site-ul INPS, prin Centrul de Contact Integrat (Contact Center Integrato) — telefon 803.164 (număr verde) sau 06 164.164 (număr de telefon cu taxă); prin intermediul Patronatelor (instituții ce asigură asistență și protecție angajaților, pensionarilor și tuturor cetățenilor italieni aflați pe teritoriul Italiei).

  Tematic

  Alertă! Românii din diasporă vor fi amendați dacă nu şi-au anunţat plecarea
  Atenție, români din diasporă: Procese deschise pentru amenzi rutiere neplătite
  (VIDEO) Trei bărbați, probabil din diasporă, interpretează Lacul Lebedelor
  Avertisment: „E foarte grav că am ajuns să avem o diasporă atât de mare”
  Prezența la vot e de peste 50%. Surpriza vine din diasporă
  Actorul Michael Douglas despre românii din diasporă
  Tagurile:
  diasporă, părinți, români
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei