05:12 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Dans un laboratoire

  Cercetătorii ruși au creat medicamentul universal contra gripei

  © Sputnik / Andrey Starostin
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14710

  O invenție a oamenilor de știință siberieni va permite perfecționarea medicamentelor antivirale. Ei au creat microrecipiente care împiedică dezintegrarea prea rapidă a medicamentului în organism și care nu dăunează sănătății.

  BUCUREȘTI, 9 sept — Sputnik. Cercetătorii de la Universitatea din Tomsk (SIberia), împreună cu colegii lor din St. Petersburg și Londra, au creat containere de polimeri biodegradabili care au schimbat radical acțiunea medicamentelor în corpul unei persoane care are gripă.

  Problema medicamentelor este că ele sunt adesea toxice, iar "călătoria" lor prin corpul uman provoacă multe efecte secundare. În plus, acestea sunt adesea foarte scumpe, iar faptul că se descompun rapid în organism necesită doze mari de substanță, ceea ce înseamnă cheltuieli suplimentare.

  Oamenii de știință lucrează de mai mult timp asupra problemei de a crea microrecipiente care să permită transportarea medicamentelor direct „la țintă", fără să atingă țesuturile corpului.

  Medicamentul este infuzat prin nas, apoi microcapsulele se răspândesc în cavitatea nazofaringiană și se deplasează spre plămâni. Preparatele tradiționale se dezintegrează în corpul uman după o oră, iar datorită capsulelor din Tomsk, medicamentul este eliberat treptat și rămâne activ timp de 24 de ore.

  Containerele sunt compuse din polizaharide și polipeptide, adică polimeri biodegradabili și nu dăunează organismului.

  Microcapsulele pot fi utilizate ca bază pentru preparatele antivirale noi. Universalitatea lor face posibilă crearea unui medicament versatil care să lupte împotriva mai multor tipuri de virus gripal și altor viruși respiratorii.

  Tagurile:
  Tipuri de viroze, Tratarea gripei, medicamente, Sănătate, Rusia


  Știrile Zilei