12:47 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Cetățeni italieni, poză simbol

  Trei români şi doi moldoveni, declaraţi oficial cetăţeni-model în Italia

  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13310

  Trei români și doi cetăţeni din Republica Moldova care locuiesc într-o provincie din regiunea Toscana, Italia, au fost declaraţi oficial cetăţeni-model de către primăria localităţii italiene, pentru merite în comunitatea din care fac parte.

  BUCUREŞTI, 13 sept — Sputnik. Primăria comunei Pietrasanta din provincia Lucca, regiunea Toscana din centrul Italiei, i-a numit oficial cetăţeni-model pe unsprezece cetățeni străini, rezidenți pe teritoriul localității de cel puțin 5 ani, printre care se află trei români şi doi moldoveni, potrivit rotalianul.com.

  Românii care a fost recunoscuţi drept cetățeni-model cu merite în comunitatea din care fac parte sunt Ioana Maria Frățean, Neboisa Andrei şi Ilie Cojocariu, iar din Republica Moldova sunt Ana Gore şi Plesca Doina.

  Cei 11 cetăţeni care au primit premiile au dat dovadă de muncă, seriozitate şi responsabilitate, favorizând integrarea lor și a conaționalilor în comunitatea din care fac parte și au ştiut să abordeze culturi adesea îndepărtate și diferite între ele.

  În 2016, românii din provincia Lucca erau în număr de 8.632 din totalul de 29.911 cetățeni străini rezidenți pe teritoriul provinciei, ceea ce înseamnă un procent de 28,9%.

  Tematic

  Diaspora: Ajutor financiar pentru familiile de români cu copii mici
  Dramele românilor din Diaspora: o româncă s-a aruncat în gol de pe un pod înalt
  Românii din diaspora: plângere în caz de muncă la negru sau nereguli în contract
  Românii din Diaspora: cum pot obţine cartea de identitate dacă le-a expirat
  Tagurile:
  Model, cetățeni, români, Moldoveni, Italia


  Știrile Zilei