03:31 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Permis de conducere

  Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  249 0 0

  Propunerea legislativă pentru completarea art. 103 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, depusă la Parlament de deputatul PSD Mihai Weber, prevede ca șoferii ar putea rămâne fără permis dacă nu achită amenzile în termen de 30 de zile.

  BUCUREȘTI, 14 sept — Sputnik. Articolul 103 din OUG 195/2002, care reglementează răspunderea contravențională, se va completa cu un nou alineat conform căruia se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere și în cazul neachitării în termen de 30 de zile a amenzilor privind circulația pe drumurile publice, relatează Agerpres.

  Astfel, autoritatea emitentă a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce operează la 30 de zile de la data săvârșirii contravenției.

  "Statisticile autorităților competente relevă o situație defavorabilă din punctul de vedere al încasării la buget a amenzilor contravenționale provenind din amenzile de circulație. Întrucât acestea reprezintă sume importante la bugetul de stat, neachitarea acestor obligații afectează considerabil bugetul local", arata deputatul PSD Mihai Weber.

  Potrivit acestuia, nesancționarea adecvată a conducătorilor auto care nu își respectă obligația de a achita amenda determină perpetuarea unui comportament neadecvat în trafic.

  Deputatul PSD precizează că, la nivel social există o discriminare a celor care își achită la timp obligațiile, atât timp cât atât cei care nu achită, dar și cei care evită obligația impusă prin sancțiunea principală a amenzii, se bucură în continuare de exercitarea dreptului de a conduce.

  Astfel, șoferii ar putea rămâne fără permis dacă nu achită amenzile în termen de 30 de zile.

  Propunerea legislativă a fost depusă la Biroul permanent al Senatului.

  Tematic

  Atenție șoferi: Autostrada din România care va fi gata anul acesta
  Pentru șoferi: volanul cu care pasagerii vor vorbi pentru a da comenzi mașinii
  Atenție șoferi! Iată ce amendă riscați dacă nu veți avea aceste documente
  Șoferii au rămas cu gura căscată când au văzut asta pe străzile Capitalei
  (FOTO) Atenție șoferi! Autostrada pe care Poliția este sub acoperire
  O veste proastă pentru șoferi. Va fi implementată din toamnă
  Atenție, șoferi! Din 2 septembrie se schimbă legea
  Tagurile:
  Permis de conducere, Amenzi, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei