09:06 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  689 0 0

  Un incendiu de proporții s-a produs în această noapte la o tabără de copii în urma căruia au avut de suferit 42 de copii, iar trei au murit.

  CHIȘINĂU, 16 sept — Sputnik. O clădire de pe teritoriul unei tabere de odihnă din regiunea Odesa a luat foc în această noapte, scrie RIA Novosti.

  Incendiul s-a produs în incinta taberei pentru copii „Victoria" apropximativ la miezul nopții. Sistemul de alarmă anti-incendiu nu a funcționat, iar copii sau trezit din cauza fumului care a cuprins toată încăperea.

  Suprafața totală care a fost cuprinsă de flăcări este aproximativ de o mie de metri pătrați, iar în prezent incendiul a fost localizat.

  Educatorii au reușit să organizeze rapid evacuarea copiilor, dar trei copii nu au fost de găsit. Ulterior, consilierul șefului Poliției Naționale a Ucrainei din regiunea Odessa, Rusla Forostyak, a declarat că cei trei copii care dispăruse au decedat.

  Presa locală scrie că în rândurile copiilor care au fost salvați o parte din ei au avut de suferit.

  "Unii dintre copii au inhalat fum, iar o parte din ei sunt într-o stare de șoc… Trei copii s-au traumat după ce au sărit pe fereastra clădirii care era în flăcări", scrie portalul „Duma".

  Pe teritoriul taberei de odihnă în acel moment se aflau 150 de copii. Copii care erau cazați în clădirea care a ars au fost cazați în alte edificii de pe teritoriul taberei.

  Пожар в детском лагере Одессы
  Пожар в детском лагере Одессы

  Ziarele locale "Dumskaya" și "Timer" menționează că hidrantul de incendiu de pe teritoriul taberei nu funcționa, din aceste motive salvatorii au fost nevoiți să conecteze furtunul la un alt hidrant care se afla distanța de un kilometru. Din acest motiv salvatorii au întâmpinat dificultăți pentru a stinge mai rapid incendiul.
  Aceleați ziare mai menționează că clădirea din lemn care a luat foc a fost construită ca parte a taberei care a fost reconstruită acum un an. Chiar dacă clădirea era nouă copii care se odihneau în această tabără au spus că existau probleme cu cablajul, spunând că deseori se vedea cum pe anumite locuri ieșiau scântei.

  Tematic

  (VIDEO) Glasgow: Incendiu teribil la o piață de fructe după o explozie puternică
  Zgârie-nori rezidenţial din Dubai cuprins de un incendiu masiv (VIDEO şi FOTO)
  (VIDEO şi FOTO) Incendiu în munţi. Intervenţii de urgenţă ale pompierilor
  Ultima oră: Incendiu teribil, zona metropolitană București, în pericol
  Poliția confirmă cel puțin 30 de morți în incendiul din Londra
  Incendiul din Londra: O britanică și-a salvat viața inundându-și apartamentul
  Tagurile:
  incendiu, Pompieri


  Știrile Zilei