07:32 20 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.33
 • USD16.66
 • RUB0.26
 • RON4.15
 • UAH0.63
  Comoara

  (FOTO) Un băieţel de 6 ani a găsit în pădure o comoară din sec XIII

  CC0
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  46810

  Un caz neobișnuit s-a întâmplat unui băiețel în timp ce trecea prin pădure cu părinții care mergeau impreună la un picnic.

  CHIȘINĂU, 16 sept — Sputnik. Un băiețel de șase anișori care s-a rătăcit în pădure a descoperit o comoară care este datată din secolul XIII, scrie presa rusă.

  După cum relatează presa, un copil a mers la un picnic împreună cu părinții săi în regiunea Amur din Rusia. Trecând prin pădure, a simțit nevoia să meargă la toaletă. Atunci tatăl lui i-a dat o lopată mică, pentru ca acesta să sape o groapă, pe care să și-o astupe după ce își satisface necesitățile.

  „Am vrut să glumesc și i-am întins lopata lui Nikita amintindui că trebuie să sape o groapă, iar după ce își va satisface necesitățile să o astupe”, a declarat tatăl copilului.

  Copilul a făcut întocmai după cum i-a spus tatăl său fără să-și imagineze ce avea să urmeze. În timp ce părinții lui se pregăteau de picnic, copilul a reușit să sape o groapă destul de adâncă la fundul căreia a observat o bucată de pânză, iar puțin mai târziu a descoperit niște monede de aur. El ia chemat pe părinți ca să vadă și ei ce a descoperit în timp ce săpa această groapă. A fost clar pentru toți că defapt el a descoperit o comoară și au decis să se adreseze specialiștilor.

  Colaboratorii muzeului au declarat că aceste monede sunt din secolul al XIII-lea.

  Pentru faptul că această familie a predat această comoară statului, baăețelul a fost apreciat cu o diplomă de merit și o remunerare în mărime de 500 mii ruble (aproximativ 8000 dolari).

  Tagurile:
  comoară, pădure
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei