07:52 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  38651

  "Situația ciclonului e mult mai grava decât s-a anunțat oficial" - se afirmă din partea "cuiva care lucrează direct cu Firea în PMB"

  BUCUREȘTI, 20 sept — Sputnik. Foarte mulți cetățeni din capitală au primit pe telefon sau pe Facebook un mesaj fals care a stârnit panică — "cineva" din staff-ul Gabrielei Firea ar fi transmis un avertisment că situația e mult mai gravă decât spun oficialitățile. Iată textul:

  "Bună! Am un client care lucrează direct cu Firea în PMB și m-a avertizat acum că nu se dorește creare de panica dar situația ciclonului e mult mai grava decât s-a anunțat oficial. Maxim la ora 17.00 să fim adăpostiți şi mașinile parcate corespunzător sa nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperișuri. Anunță și tu pe cine poți. E neoficial…"

  Informația falsă a fost dezmințită de primarul general, ba chiar se va începe o acțiune împotriva celor care au creat și difuzat acest mesaj, fără îndoială creator de panică.

  "Având în vedere că este un fapt foarte grav, voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit aceste informații false deoarece Codul penal are articol care se referă clar la această situație — și anume răspândire de informații false, informații care pot să aducă haos sau pot să aducă panică în rândul cetățenilor din București", a declarat Gabriela Firea.

  Ne facem datoria de a anunța și noi că singurele materiale de presă despre evenimentele meteo sunt cele care dau ca sursă Administrația Națională de Meteorologie.

  Tematic

  Europarlamentar PSD se revoltă: "Și o mătură făcea tot cât Gabriela Firea"
  Gabriela Firea: „Guvernarea nu ne mai aparține”
  Azi a început oficial strângerea de semnături contra primarului Firea
  Acțiune serioasă pentru demiterea Gabrielei Firea - semnături în stradă
  Gabriela Firea, violentă cu o înaltă față bisericească
  S-au adunat semnături pentru demiterea Gabrielei Firea
  Ce măsuri cere urgent Firea după cutremur
  Tagurile:
  Gabrielei Firea

  Știrile Zilei