08:50 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Taxa, poză simbol

  Taxa auto se recuperează mai ușor. Vezi cum

  © AFP 2018 / JEAN-SEBASTIEN EVRARD
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  5210

  Taxa auto achitată până în prezent va putea fi recuperată mai uşor, după ce Executivul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă pentru cei care nu mai pot prezenta dovada plății.

  BUCUREȘTI, 6 oct — Sputnik. Cei care au achitat taxa de mediu, taxa pe emisii poluante și timbrul de mediu, dar nu mai au dovada plății își vor putea recupera mai ușor banii achitați Fondului de Mediu pentru că angajații ANAF vor accesa propria bază de date de unde vor afla dacă acestea au fost achitate, scrie Money.

  De asemenea, pentru cei care au plătit taxele aferente, dar nu au înmatriculat mașina, Guvernul aduce modificări. Aceștia urmează să aducă documentul de plată, în original, care confirmă plata taxei neutilizate, document care are înscrisă mențiunea "taxă neutilizată" pe care o vor putea obține de la Serviciul Public Comunitar pentru Permise Auto și Înmatriculări.

  Autoritățile vor trebui să restituie banii în maximum 120 de zile de la depunerea cererii. Timbrul de mediu va trebui restituit tot în același termen — 120 de zile, dar de la 1 septembrie 2018.

  Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, anunța în urmă cu câteva zile că se lucrează la stabilirea unei taxe de poluare pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon.

  Numărul înmatriculărilor de astfel de autoturisme s-a dublat faţă de anul trecut.

  Tematic

  Atenție șoferi: Autostrada din România care va fi gata anul acesta
  Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege
  Pentru șoferi: volanul cu care pasagerii vor vorbi pentru a da comenzi mașinii
  Atenție șoferi! Mașina care se alimentează cu combustibil odată la 100 de ani
  Tagurile:
  Auto, taxa
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei