00:15 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  44 0 0

  Un fost progamator la compania Facebook și-a șters aplicația de pe telefonul său mobil din motiv că „toate aplicațiile pot avea efecte psihologice negative asupra oamenilor”

  BUCUREȘTI — 10 oct, Sputnik. Programatorul, Justin Rosenstein, este omul care a creat în 2007 funcția Like pentru Facebook, iar acum a șters aplicația de pe telefonul mobil, scrie activenews.ro.

  După ce mai mulți ani a fost programator la Google și Facebook, a ajuns la concluzia că toate aplicațiile pot avea efecte psihologice negative asupra oamenilor din întreaga lume. Din aceste motive el a decis că trebuie să renunțe, nu doar la Facebook, ci și la Reddit și la Snapchat.

  „Toată lumea este distrasă. Tot timpul", spune Rosenstein care a ajuns să considere propria creație — ademenitorul Like de la Facebook — un simbol al „pseudo-plăcerii".

  Prin această decizie radicală de a renunța la aceste aplicații, Rosenstein dorește să atragă atenția asupra unui aspect pe care-l consideră îngrijorător: pe lângă faptul că social media îi face pe utilizatori dependenți influențând sănătatea lor mintală. Această preocupare din ce în ce mai mare pentru rețelele de socializare îi face pe oameni mai puțin deștepți.

  Există numeroase studii care spun că folosirea aplicațiilor limitează capacitatea de concentrare și influențează scăderea IQ-ului.

  Tematic

  Facebook va angaja cenzori care vor filtra „știrile false”
  (VIDEO) Facebook anunţă noua tehnologie: scrierea cu gândul şi auzul prin piele
  Facebook: Insulte virulente între români
  (VIDEO) O postare pe Facebook a provocat o bătaie în parlamentul ucrainean
  Inteligenţa Artificială este rasistă. Facebook îngrijorează savanții
  Tagurile:
  buton, programator, Facebook

  Știrile Zilei