11:10 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Supermarket

  Șapte trucuri folosite de supermarketuri pentru a manipula consumatorii

  © AFP 2019 / Yasuyoshi Chiba
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  116420

  Bazându-se pe studiile despre comportamentul consumatorilor, supermarketurile apelează la mai multe metode prin care reuşesc să-i păcălească pentru a-şi spori profiturile.

  BUCUREŞTI, 13 oct — Sputnik. Supermarketurile îşi sporesc profiturile pe seama cumpărătorilor folosind mai multe tactici. Iată care sunt şapte dintre cele mai utilizate metode pentru manipularea consumatorilor, potrivit incredibilia.ro:

  1. Pentru a face ca produsele din carne să aibă un aspect mai proaspăt şi apetisant, supermarketurile folosesc surse de iluminat în tonuri roz. Pentru a nu te păcăli, ia carnea din vitrină şi analizeaz-o la lumină normală.

  2. O altă metodă pentru a conferi cărnii aspect atrăgător este folosirea aditivilor alimentari, care stabilizează culoarea, împiedica degradarea cărnii şi intensifică gustul. Consumatorii sunt sfătuiţi să cumpere carne din magazine unde măcelăria este la vedere, astfel că poate fi observat procesul de tăiere a cărnii și condițiile în care este păstrată.

  3. Multe supermarketuri amestecă produsele proaspete cu produse vechi, pentru a nu le arunca pe cele care urmează să expire. Asta se întâmplă mai ales în cazul produselor care se vând la vrac sau se ambalează în supermarket. Pentru a nu fi păcăliţi, este recomandabil să cumpăraţi alimente gata ambalate, care provin direct de la producători.

  4. Unul dintre cele mai înşelătoare produse din supermarketuri este carnea tocată, obţinută, de obicei, din bucățile de carne care nu au fost vândute, în care se mai adaugă şi diverse organe (plămâni, limbă) sau conservanţi. Dacă doriţi să cumpăraţi carne tocată, luaţi din magazinele unde carnea este tocată în faţa voastră.

  5. Mâncarea gătită care se găseşte la supermarket, cum sunt pizza, salatele și prăjiturile, este preparată din alimente care se apropie de expirare. Puii care nu s-au vândut, sunt rotisaţi şi vânduţi ca mâncare gătită. De aceea, este recomandabil să consumaţi imediat mâncarea gătită cumpărată din supermarketuri, având în vedere că are un termen redus de valabilitate.

  6. O altă modalitate prin care sunt păcăliţi consumatorii este că alimente care au fost congelate sunt adesea vândute drept produse proaspete. Pentru a recunoaşte dacă un produs a fost decongelat, trebuie să fii atent la excesul de umiditate, la elasticitatea cărnii şi la culoare, care tinde să fie mai ternă dacă este vorba de un produs decongelat.

  7. Este necesar să analizaţi etichetele produselor, fiindcă se poate întâmpla ca etichetele să fie înlocuite, pentru a schimba data de expirare. Nu luaţi un produs care are aplicate mai multe etichete şi cumpăraţi produse al căror termen de valabilitate este trecut pe ambalaj direct de producător.

  Tematic

  (VIDEO) Șocant: ouă expirate, vopsite și vândute drept proaspete în supermarket
  (VIDEO) EXCLUSIV: Gândaci printre pâini într-un supermarket din Chișinău
  Se închide primul supermarket din Romania
  Trucurile supermarketurilor: Cum să-ți dai seama că „ești prostit” în magazin
  Familia din România care trăiește fără hrană din supermarket
  Pește umplut cu viermi cât degetul, la un supermarket din Chișinău
  Masa de Crăciun: ce ascund preparatele din carne „tradiţionale" din supermarket
  Cum afli dacă un produs din supermarket este sigur fabricat în România
  Trist de Ziua Națională: cum își bat joc supermarketurile de români
  Tagurile:
  consumatori, Supermarket
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei