10:59 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă

  Prognoza meteo pe trei luni. Când vin ninsorile şi gerul. Avertizare: -30 grade

  © Photo : Primăria Larga, Briceni
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (73)
  539421

  Prognoza mereo pentru următoarele trei luni a fost publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie. Putem afla când vin ninsorile şi gerul năprasnic. De asemenea, meteorologii avertizează că temperaturile ar putea scădea iarna aceasta până la -30 de grade. În ce lună va fi cel mai frig.

  BUCUREŞTI, 20 oct — Sputnik. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

  Potrivit prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie, în noiembrie, temperaturile medii vor avea valori peste normalul climatologic în sud, sud-est şi local în vest şi vor fi apropiate de normal în celelalte regiuni. În cea mai mare parte a ţării, cantităţile totale lunare de precipitaţii vor fi excedentare, exceptând arii restrânse din vest şi sud, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

  În decembrie, temperatura medie lunară a aerului va avea, în general, valori apropiate de media multianuală de —0.8. Precipitaţiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice şi sud-estice şi apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.

  În ianuarie, temperatura medie lunară va avea valori sub media climatologică de —2,1 grade Celsius, local, în nordul şi centrul ţării, şi apropiate de normal în celelalte regiuni. Precipitatiile totale lunare vor avea o tendinţa spre excedent în regiunile centrale şi local în cele vestice, iar în restul ţării vor putea fi apropiate de mediile multianuale.

  În luna ianuarie, temperaturile ar putea scădea noaptea la minus 30 de grade, a avertizat meteorologul Florinela Georgescu, directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie, într-o videoconferinţă organizată vineri de Ministerul de Interne, potrivit România TV.

  „În ianuarie, luna în care nopţile sunt cele mai reci, putem avea temperaturi sub minus 30 de grade", a declarat Florinela Georgescu.

  Тема:
  Prognoza meteo (73)

  Tematic

  Prognoza meteo. Când se schimbă vremea
  Prognoza meteo: În Moldova vine frigul. Ar putea veni și ninsorile?
  Avertizarea meteorologilor: vom avea o iarnă grea
  Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme schimbătoare
  Avertizare meteo: Cod galben de vânt. Zonele vizate de vijelii
  Prognoza meteo: Ce vreme ne așteaptă de Ziua Vinului. Programul
  Avertizare meteo: Cod galben de furtună în Capitală. Şcolile se închid
  Avertizarea meteorologilor: Lumea se află în pragul unei perioade glaciare
  Vine sau nu peste Moldova uraganul din România: Iată ce spun meteorologii
  Meteo: Află cum va fi vremea în această duminică
  Tagurile:
  prognoza
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei