23:32 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Militari români

  Premierul României: Guvernul - „partener necondiționat al Armatei Române”

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4820

  Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare un mesaj adresat militarilor români, cu prilejul Zilei Armatei Române.

  BUCUREȘTI, 25 oct — Sputnik. Pe 25 octombrie în România este sărbătorită Ziua Armatei Române, stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959, eveniment prilejuit eliberării, la 25 octombrie 1944, de sub ocupația horthystă a Transilvaniei de Nord, în urma Bătăliei de la Carei.

  „Pe aici nu se trece" și „Împreună suntem mai puternici" sunt devize câștigate de Armata Română prin jertfă, curaj și devotament. Anul acesta am celebrat 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, victorii spectaculoase, care au schimbat soarta României în Primul Război Mondial”, a scris premierul Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

  Șeful executivului a mai precizat că „România reprezintă un pol de stabilitate în regiune, lucru vizibil și prin încrederea și respectul de care se bucură Armata în rândul cetățenilor români, dar și din partea aliaților” și că „Armata Română deține importante resurse pentru asigurarea securității naționale”.

  El a conchis prin a spune că își exprimă recunoștința și prețuirea pentru militarii români „care prin jertfă, curaj și devotament asigură securitatea cetăţenilor și integritatea teritorială”.

  Tagurile:
  Ziua Armatei Române, Mihai Tudose, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei