01:45 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12230

  Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, susţine că impozitul pentru toate veniturile va fi plafonat la 10%, anunţul fiind făcut în cadrul şedinţei de Guvern de joi, 26 octombrie.

  BUCUREȘTI, 26 oct — Sputnik. Ministrul Ionuț Mişa susţine că se vor implementa măsuri pentru a evita ca multinaţionalele să-şi mai externalizeze profiturile obținute în România, relatează stiripesurse.ro.

  "Impozitul pentru toate veniturile scade de la 16% la 10%. Sunt 10 milioane de români care vor plăti un impozit mai mic pe dobânzi. Sunt peste 250.000 de pensionari care vor plăti un impozit mai mic pe suma care depășește 2000 de lei. Toți romanii care au închiriat o locuință sau un teren vor plăți mai putin", a declarat ministrul.

  Acesta apreciază ca se prevede creșterea cu 60% a deducerilor personale pentru romanii cu salarii mici. Astfel, contribuțiile scad cu 2 puncte procentuale, iar din totalul contribuțiilor de la 39,25 vor ajunge la 37, 25%. Asta înseamna mai multe contribuții în beneficiul salariatului.

  În totalul din salariul brut, 35% vor fi contribuții plătite de angajator în numele salariatului.

  Ministrul de Finanțe a mai spus ca o alta simplificare e reducerea contribuțiilor de la 9 la 3. Contribuția pentru pensie, contribuția pentru sănătate, contribuție asigurătoare pentru munca suportată de angajator.

  Totodata, romanii care desfășoară activității independente, medicii,jurnaliștii, avocații nu vor mai plăti contribuții sociale raportate la aceste activități, ci se vor calcula la nivelul salariului minim pe economie.

  Pentru 450.000 de firme cu cifra de afaceri sub 1 milioane de euro se va institui un procent de 1% din cifra de afaceri în loc de 16% cât e în prezent.

  Pentru combaterea evaziunii se introduce directiva europeana pentru combaterea externalizării profiturilor. Multinaționalele care evitau plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru pentru ca se va introduce un impozit pentru sumele transferate în străinătate, vor fi împiedicate transferul unor firme către filialele lor din paradisurile fiscale.

  Tagurile:
  impozite, Corporații


  Știrile Zilei