18:04 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Avion

  Moldoveni, clipe de coșmar la cursa de avion din Germania: se rugau în genunchi

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  70201

  Pasagerii cursei LH1742 Munchen_Chișinău au trăit clipe de coșmar în momentul în care avionul a început să piardă brusc din altitudine din cauza neregulilor cu partea electronică

  CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Utilizatorul de Facebook Aleksandr Odintsov a scris recent pe pagina sa de Facebook că niște cunoscuți de-ai lui l-au anunțat despre clipele de groază pe care le-au trăit în avionul de pe cursa Munchen-Chișinău din 24 octombrie curent.

  „Avionul Lufthansa de pe cursa LH1742 a decolat de la Munchen și aproximativ peste 30-40 de minute ceva s-a întâmplat cu alimentarea cu curent electric la avion și bordul a început să piardă brusc din altitudine!”, scrie sursa citată pe pagina sa de Facebook. 

  „La bordul avionului a început panica — femeile plângeau, copiii strigau, lacrimi, cineva stătea în genunchi. Din vorbele auzite — toți aveau senzația morții iminente”, a mai precizat Odintsov.

  Studiind siteul flightradar.com, am determinat că, întradevăr, avionul de pe această cursă a revenit, din motive tehnice, la locul de decolare.

  Itinerarul cursei Lufthansa LH1472 din 24 octombrie 2017, captură ecran
  Itinerarul cursei Lufthansa LH1472 din 24 octombrie 2017, captură ecran

  În final avionul a revenit pe aeroportul din Munchen și după ceva timp pasagerii au fost îmbarcați spre Chișinău cu o altă cursă. Însă, potrivit sursei, mulți au refuzat să mai zboare și au preferat transportul terestru.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei