21:56 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  компьютеры

  Atenţie! Ce păţiţi dacă staţi înţepeniţi la calculator mai mult de 30 de minute

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12820

  Dacă lucraţi mult la calculator, fără să faceţi pauze dese şi mişcare, vă expuneţi unor riscuri importante. Tot mai multă lume lucrează din faţa calculatorului, iar în ultima vreme a crescut numărul îmbolnăvirilor de hernie de disc cervicală

  BUCUREŞTI, 2 nov — Sputnik. Stând mult la calculator, avem tendinţa să luăm o poziţie nesănătoasă, care ne poate afecta coloana, aplecându-ne mult spre ecran sau spre tastatură.

  A sta înţepenit pe scaun mai mult de 30 de minute pune presiune asupra spatelui nostru şi contribuie la tasarea vertebrelor, scrie clicksanatate.ro

  Persoanele care muncesc mult în faţa calculatorului sunt mai supuse riscului să facă hernie de disc cervicală şi se pot confrunta des cu dureri de spate.

  Putem simţi durere şi în braț sau în mână sau chiar o senzaţie de amorţire din cauza compresiunii unui nerv. De asemenea, mișcările gâtului pot deveni extrem de dureroase.

  Simptomele unui început de hernie de disc cervicală pot fi, pe lângă apariția durerii, amorțirea brațului, a mâinii și senzația de slăbiciune a acestora.

  Specialiştii recomandă pauze dese, mişcare şi sport, masaje terapeutice, exercițiile de kinetoterapie şi relaxare musculară şi, în cazul durerilor acute, folosirea unguentelor cu efect analgezic și antiinflamator.

  Mai jos, puteţi urmări un material video interesant despre cum să aveţi o poziţie corectă la birou.

  Tagurile:
  hipodinamie, riscuri, calculator, sănătate


  Știrile Zilei