20:02 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Alcoolism, poz[ simbol

  Moldoveanul găsit bătut în Londra și-a amintit cum a ajuns în Marea Britanie

  CC0 / Pixabay / LauritaM
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  25701

  Moldoveanul din Vaslui care a fost găsit beat și bătut într-o curte din Londra și nu își amintea cum a ajuns în Marea Britanie susține că a fost victima unei rețele de traficanți de persoane care exploatează forță de muncă în Anglia

  BUCUREȘTI, 7 nov — Sputnik. Bărbatul a povestit că a fost bătut în continuu timp de 14 ore și stropit cu alcool atunci când își pierdea cunoștința, pentru că nu a fost de acord cu condițiile de muncă și cu banii oferiți de capul rețelei.

  „Mihai Danciu, în vârstă de 40 de ani, spune că a plecat în Regatul Unit încurajat de consăteni, convins că va reuși să câștige un ban cinstit. Alături de mai mulți moldoveni, bărbatul spune că s-a urcat într-un microbuz care i-a transportat în Londra, în casa unui bărbat de etnie romă. Acesta le-a explicat pe scurt condițiile de muncă: 12 ore de lucru pe șantier zilnic, masă și cazare gratuite, însă cu reținerea retribuției "pentru casă" pe luna noiembrie, totul în schimbul a 600 de lire pe zi”, scrie Ziarul de Iași.

  Bărbatul spune că nu a acceptat condițiile, întrucât urma să doarmă pe jos, pe niște saltele, alături de ceilalți muncitori. A vrut să plece, dar doi bărbați i-au luat urma.

   

  Tagurile:
  Vaslui, Londra
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei