16:18 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Cetățenia română (28)
  490 0 0

  La Chișinău urmează să fie lansat un centru de consultanță pentru moldovenii care doresc să-și redobândească cetățenia română

  BUCUREȘTI, 10 nov — Sputnik. Procesul redobândirii cetățeniei românești ar putea fi ușurat de un Centru pentru Cetățenia Română, care urmează să fie deschis la Chișinău, pentru a oferi consultanță tuturor celor care vor să se aleagă cu un pașaport românesc. Anunțul a fost făcut de moldoveanul cu funcția de deputat în Parlamentul României, Constantin Codreanu, care este citat de Q Magazin.

  Ideea înființării centrului a fost lansată în cadrul unui atelier legislativ cu genericul „Legea cetățeniei române, necesități de ajustare", organizat la Chișinău, acesta urmând să fie lansat cu sprijinul organizațiilor unioniste din Republica Moldova.

  "Dorim ca prin acest Centru pentru Cetățenie Română să le acordăm asistență calificată tuturor celor care au nevoie de ea la întocmirea dosarului de redobândire a cetățeniei române. Am decis înființarea acestui Centru după discuții cu români din diverse localități ale Basarabiei și cu reprezentanți ai societății civile. Sunt convins că Centrul nostru de la Chișinău va impulsiona substanțial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile firești de cetățeni români, drepturi de care basarabenii au fost privați abuziv fără să fi renunțat vreodată la ele", a menționat Constantin Codreanu.

  Centrul pentru Cetățenie Română va funcționa în incinta Biroului parlamentar al deputatului Constantin Codreanu din strada 31 August 1989 nr. 98, Chișinău, MD-2004 (clădirea Uniunii Scriitorilor din Moldova) și va avea program în zilele de marți, miercuri și joi ale fiecărei săptămâni.

  Тема:
  Cetățenia română (28)

  Tematic

  Mai mulți moldoveni s-au pomenit fără cetățenie română. Ce spun autoritățile
  Decizie: Moldovenii fără cetățenie română pot fi rezidenți ai UE. Condiția...
  Start pentru înscrierea alegătorilor cu cetățenie română din Moldova
  Tagurile:
  pașaport, Cetățenie română, Centru pentru Cetățenia Română, Constantin Codreanu, CHIȘINĂU, România

  Știrile Zilei