23:23 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Frigider cu alimente

  De ce nu e bine să mâncați noaptea. La ce pericol vă expuneţi

  CC0 / Pexels / Refrigerator
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  9610

  Ceasul biologic nu poate fi neglijat, avertizează cercetătorii. Cei care mănâncă noaptea se expun riscului dezvoltării unor boli grave

  BUCUREŞTI, 11 nov — Sputnik. Cercetătorii avertizează că persoanele care obişnuiesc să ia şi noaptea o gustare se expun riscului de a dezvolta boli precum diabetul zaharat sau boli cardiovasculare.

  Nu numai că masa luată noaptea vă îngraşă, dar acest lucru vă poate pune în situaţia de a dezvolta boli cardiovasculare și diabet zaharat, arată un studiu publicat în revista Experimental Physiology.

  Cercetătorii de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic au studiat nivelul trigliceridelor, al grăsimilor periculoase, din sângele șobolanilor care au fost hrăniți în momente diferite ale zilei. Primul grup a fost alimentat în timpul unui program normal, iar celălalt grup a primit un surplus de hrană noaptea.

  În urma experimentului s-a constatat că rozătoarele din al doilea grup aveau un nivel mult mai ridicat de grăsime în sânge. Potrivit cercetătorilor, acești indicatori reflectă un risc mai ridicat de apariţie a diabetului și a problemelor cardiovasculare.

  Datele obţinute din experimentul pe șobolani sunt perfect valabile în cazul oamenilor, spun cercetătorii. Specialiștii ne recomandă să nu neglijăm ceasul biologic și să nu ne împovărăm organismul cu alimente atunci când are nevoie de odihnă.

  Tematic

  Familia din România care trăiește fără hrană din supermarket
  Agricultura industrială ne-a „furat" hrana. Ce impact are asupra sănătății
  Studiu alarmant: Multe alimente pentru copii conţin arsenic, plumb și cadmiu
  Rusia, exportator-lider de alimente ecologice, în timp ce UE sprijină OMG
  Alimente care hrănesc cancerul: Eliminaţi-le urgent pentru a diminua riscurile
  Tagurile:
  hrană, riscuri, noaptea, sănătate
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei