20:57 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  122430

  Capacitatea unor oameni de a consuma cantități mari de băuturi alcoolice, fără a ajunge în stare de ebrietate, poate însemna că organismul lui posedă un grad sporit de toleranță față de alcool, dar poate fi și ceva mult mai grav

  BUCUREȘTI, 12 nov — Sputnik. De regulă, rezistența sporită la alcool se dezvoltă cu anii. Unii sunt rezistenți prin felul lor de a fi, iar alții pur ți simplu nici nu realizează că au intrat deja în cel de al doilea stadiu de alcoolism.

  Practic, majoritatea celor care au ajuns să poată bea foarte mult vin sau alte băuturi spirtoase până a ajunge la ebrietate deja sunt alcoolici.

  Alcoolismul se dezvoltă în trei etape. Primei etape îi este caracteristică creșterea continuă a rezistenței la alcool. Persoana devine tot mai rezistentă la alcool cu trecerea timpului. Apoi urmează a doua etapă — plafonarea. Cel care se află la etapa aceasta se îmbată abia după ce consumă o anumită cantitate (mare) de alcool. Cea de a treia etapă este antipodul primei. Persoana ajunge în stare de ebrietate după ce consumă tot mai puțin alcool. Alcoolicii care ajung la ultimul stadiu se îmbată după ce consumă doar un păhar de băutură spirtoasă.

  Astfel, aptitudinea de a bea mult alcool este una dobândită, e un rezultat al obișnuinței. De regulă, prin ereditate poate fi obținută doar lipsa reflexului de vomă, ca mecanism de apărare, la consumul de băuturi alcoolice.

  Specialiștii în sănătate avertizează că consumul de alcool este dăunător pentru sănătate. Doar unele băuturi spirtoase au efect benefic, însă numai dacă cel care le consumă nu depășește cantitatea admisibilă.

  Tematic

  Câți ruși se abțin de la consumul de alcool?
  Studiu: o băutură alcoolică pe zi crește riscul de cancer de sân
  Date statistice: românii, alături de ruși la consumul de alcool
  Tagurile:
  Tratament, Sănătate, Alcoolism, Alcool, Băuturi alcoolice, Vin, Rusia, Moldova, România

  Știrile Zilei