23:12 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Earthquake

  Serie de cutremure în România, săptămâna începe în forță

  © AFP 2018 / Richter magnitude scale
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  20320

  Cutremure în zona de foc a României, dar și într-un areal în care nu au mai fost în ultima vreme cutremure remarcabile

  BUCUREȘTI, 13 nov — Sputnik, D.D. Din datele furnizate de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în această noapte au avut loc două cutremure în zona seismică Vrancea, dar și în bazinul Mării Negre.

  Astefel, la miezul nopții, la ora 23:59:30, a avut loc un cutremur în judetul Vrancea, în apropierea localității Andreiașu. Magnitudinea se înscrie în parametrii normali, 2.8 grade pe scara Richter, adâncimea de producere fiind de 129.3 kilometri.

  Cutremur în Vrancea
  Cutremur în Vrancea

  La aproape o oră a avut loc în același județ un alt seism, în cea mai dinamică zonă a acestei perioade, de lângă localitatea Năruja. La ora 00:53:53 s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 2.5 grade pe scara Richter, adâncimea fiind de 70.2 kilometri.

  Cu toate că și acest seism este în paradigma normalității zonei, este de remarcat această succesiune rapidă a două seisme cu epicenter apropiate, după toate probabilitățile cel de-al doilea nefiind o replică.

  Cel mai important cutremur din ultimele 24 de ore a avut loc în platoul Mării Negre, mai aproape de peninsula Crimeea. Cutremurul a avut loc la 14:58:30 și a avut magnitudinea de 3.5 grade pe scara Richter, cea mai puternică din ultima perioadă în arealul respectiv. Adâncimea a fost de 10 kilometri.

  Cutremur în Marea Neagră
  Cutremur în Marea Neagră

  Independent de zonele seismice din țara noastră, aseară a avut loc un puternic seism în kurdistanul irakian, magnitudinea fiind de 7.2 pe scara Richter, cutremurul fiind urmat și de replici.

  Tagurile:
  cutremur, Vrancea, Marea Neagră, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei