11:13 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă

  Meteo: avertizare de cod galben. Un val de ger polar determină schimbarea vremii

  © Photo : Primăria Larga, Briceni
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (245)
  21610

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben valabilă în mai multe zone. De asemenea, un val de ger polar care a cuprins Europa va determina schimbarea vremii şi căderi masive de zăpadă.

  BUCUREŞTI, 13 nov — Sputnik. Potrivit ANM, astăzi până la ora 17:30, va fi cod galben de vând puternic în județele Hunedoara, zona de munte, şi Caraş-Severin, zona de munte.

  Astfel, vor fi intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși temporar 70 km/h. La altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 90 km/h. Ca fenomene asociate, se vor semnala ninsori.

  Codul galben de vânt este valabil până la 15:00 şi în județele Argeş, zona de munte, şi Dâmboviţa, zona de munte, unde, la peste 1800 m altitudine, vor fi intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 100 — 110 km/h.

  Tot până la ora 15:00, va fi cod galben în judeţele Alba, zona de munte, Sibiu, zona de munte, Braşov, zona de munte. În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 70-90 km/h.

  Deşi în România se înregistrează temperaturi mai mari decât cele obişnuite pentru această perioadă, meteorologii spun că vremea se va răci spre sfârşitul săptămânii.

  Răcirea vremii este determinată şi de un val de ger polar care a cuprins Europa şi care va pătrunde în zona Mediteranei, precum și în Balcani, potrivit severe-weather.eu.

  În Alpi, precum și în vestul Sloveniei, Croația, Bosnia, Serbia şi Muntenegru, vor fi căderi masive de zăpadă. Temperaturile, în centrul Europei, vor fi mai scăzute cu 5-8 grade faţă de media normală pentru mijlocul lui noiembrie. Valul de aer rece poate ajunge şi în România.

  Тема:
  Prognoza meteo (245)
  Tagurile:
  cod galben, Ger, ninsori, meteo


  Știrile Zilei