10:16 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21910

  Un grup internaţional de oameni de ştiinţă a publicat un nou studiu, în revista de specialitate „Nature", în care arată de ce consumul excesiv de sare este periculos pentru sănătate

  BUCUREŞTI, 16 nov — Sputnik. Un grup de oameni de ştiinţă format din germani, americani şi belgieni atrage atenţia asupra pericolului reprezentat de consumul excesiv de sare.

  În urma cercetărilor efectuate, ei au publicat un nou studiu, în revista de specialitate „Nature", în care arată de ce dozele prea mari de sare pot crea probleme grave de sănătate.

  După ce au studiat excrementele șoarecilor care au consumat în mod regulat alimente conţinând o cantitate mare de sare, cercetătorii au descoperit că numărul de bacterii din grupa Lactobacillus murinus (bacterii probiotice benefice) a scăzut considerabil.

  Potrivit oamenilor de știință, acest lucru poate cauza boli precum encefalomielită autoimună și hipertensiune arterială.

  De asemenea, o altă cercetare efectuată cu ajutorul unor voluntari a arătat că sarea în cantități mari cauzează nu numai reducerea numărului de bacterii benefice, ci și creșterea numărului de limfocite Th17, ceea ce determină apariţia hipertensiunii arteriale.

  Tematic

  Studiu: acest produs consumat de multe persoane poate cauza boli grave!
  Românii consumă numai soia modificată genetic
  Tagurile:
  periculos, consum, sare

  Știrile Zilei