06:38 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  105 0 0

  Autorii britanici ai metodei de educație garantează că, datorită succesiunii corecte a etapelor, câinele va avea ”cele șase luni de acasă”, fiind perfect pregătit pentru socializare

  BUCURERȘTI, 16 nov — Sputnik. Acest curriculum specific, elaborat de voluntarii din organizația Guide Gogs, a fost publicat în revista Applied Animal Behaviour Science.

  Pentru ca puiul de câine, la maturizare, să nu întâlnească probleme de conviețuire și comunicare, el trebuie să cunoască, din fragedă vârstă, cât mai mulți oameni, cele mai diferite medii materiale și spațiale.

  Țîncii se nasc fără vedere și auz, iată de ce în primele două săptămâni de viață accentul trebuie să fie pus pe percepțiile tactile. Se recomandâ ca pe parcursul acestei etape micul patruped să fie desmierdat, pieptănat cu atenție, înfășurat în plapume moi.

  Apoi urmează etapa dezvoltării fizice, însoțită de plimbări pe diferite suprafețe — domestice și extracasnice, mai moi și mai dure. Totodată coteiul se va deprinde cu sunetele emise te tehnica menajeră.

  În a treia fază, adică în săptămânile a cincea și a șasea, este necesar ca animăluțul de companie să cunoască cât mai multă lume, inclusiv oameni care poartă mustăți, barbă, ochelari, pălărie, astfel ca siluetele de acest gen să-i devină familiare. Și, neapărat — o serie de ședințe în fața oglinzii, câteva lecții despre ”cum lucrează umbrela”!  

  Acești pași îi vor permite câinelui să crească comunicabil, sigur de sine, atent. A fi temător sau nervos — așa ceva nu i se mai poate întâmpla.

  Tematic

  Un câine a dat peste cap un meci de fotbal în Argentina
  Video viral: gestul pentru care un câine a devenit erou în spațiul virtual
  (VIDEO) Un câine a ajuns din urmă mașina care i-a lovit stăpâna
  Soții Macron vor adopta un cățel
  Tagurile:
  socializare, program, dresaj, câini, Marea Britanie


  Știrile Zilei