13:58 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Câine

  Câinele, prieten al omului. Află ce au descoperit savanții

  CC0
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19060

  Savanții din Suedia consideră că persoanele care au animale de companie au șanse să trăiască mai mult decât cei care nu vor să-și facă prieteni din rândurile patrupezilor.

  BUCUREȘTI, 19 nov — Sputnik. Un grup de oameni de știință suedezi de la Universitatea Uppsala a efectuat un studiu în care au constatat că personele care au câni sunt mai puțin susceptibili de a suferi boli cardiovasculare decât acei oameni care sunt fără un animal de companie, scrie RT.

  Potrivit rapoartelor științifice publicate în Scientific Reports, oamenii de știință au analizat date privind starea de sănătate pe un eșantion de 3,4 milioane de persoane care aveau vârstă cuprinsă între 40 și 80 de ani, dintre care 13% din ei aveau un câine acasă.

  S-a demonstrat că persoanele care au câini sunt afectați de bolile cardiovasculare cu 15% mai puțin decât în ​​cazul persoanelor care nu au animale de companie. În același timp, pentru persoanele singure, acest risc este mai mic cu 33%.

  Potrivit oamenilor de știință, câinii au un rol social în relația cu stăpânul lor și îi motivează să facă mai mult efort fizic.

  Anterior, a fost publicat de presa americană din statul Utah despre un câine care a salvat două fete, după ce au fost lovite de fulger.

  Tematic

  Un câine a dat peste cap un meci de fotbal în Argentina
  Mesajul cutremurător al mamei plecate, copilul căreia, mușcat de câine, a murit
  Un câine husky s-a ascuns în congelator
  Video viral: gestul pentru care un câine a devenit erou în spațiul virtual
  "Câinele Turbat" atacă Rusia: "Putin vrea să rupă NATO"
  Câinele lui Obama a mușcat o fată de obraz
  Tagurile:
  prieten, savanți, Câine
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei