04:14 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19710

  Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, utilizatorii obişnuiesc să efectueze diverse căutări pe Internet scriind numele acestei sărbători. Însă Google pare să fi schimbat acest nume în mod implicit

  BUCUREŞTI, 24 nov — Sputnik, Doina Crainic. Mai mulţi utilizatorii au remarcat că, în rezultatele căutărilor în limba engleză pe Google, cuvântul „Crăciun" a fost înlocuit cu „Ziua familiei", potrivit Standard Informer. Modificarea a apărut într-un mod foarte neașteptat.

  În cazul în care căutaţi pe Google programul unui magazin, scriind în limba engleză „hours December 25th" (program 25 decembrie) sau „hours Christmas" (program de Crăciun), veți vedea că Google introduce expresia „Ziua Familiei" în loc de „Crăciun", scrie sursa citată.

  Conform aceleeași surse, se pare că corectitudinea politică și incluziunea lingvistică, promovate atat de intens în ultimul timp, au fost aduse la un nou nivel de Alphabet Inc., compania-mamă a Google.

  După cum reiese din numeroase postări pe Twitter, în care utilizatorii se plâng de această „înlocuire" neașteptată, nu pare a fi vorba de o eroare temporară a motorului de căutare, având în vedere că prima postare în care a fost semnalată această chestiune a fost făcută pe 31 octombrie pe Twitter.

  ​O altă postare asemănătoare:

  ​În privinţa zonei geografice din care provin căutările, termenul „Ziua Familiei" apare mai ales în rezultatele căutărilor din Australia și unele zone ale Europei, potrivit sursei citate.

  ​Următorul utilizator vine cu detalii suplimentare:

  ​Autorul articolului a anunțat că a trimis deja o cerere către Google în care solicită explicații cu privire la această „noutate".

  ​Ulterior, Standard Informer a revenit cu o actualizare în care precizează că, după câte se pare, Google a introdus din nou cuvântul „Crăciun" în rezultatele căutărilor.

  Tematic

  (VIDEO) Cine este Eduard Khil, celebrat de Google și de unde provine “Trololo”?
  Cea mai populară căutare pe Google. Cum să supravieţuieşti unui atac nuclear
  (FOTO) Google va produce propria votcă
  Pe Google Maps a apărut insula lui King Kong
  Google vă înregistrează prin microfon fără să ştiţi. Iată cum vedeți arhiva
  Tagurile:
  substituire, motor de căutare, Crăciun, Google


  Știrile Zilei