15:46 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Pașaport românesc

  Călătorii fără vize cu pașaport românesc valabil: din 1 decembrie, ora 16.00

  lastrasbourg.com
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  161 0 0

  Ministerul român al Afacerilor Externe precizează că începând cu data de 1 decembrie 2017 cetăţenii români beneficiază de posibilitatea de a călători în Canada fără vize, pentru şederi de maxim şase luni în scop turistic pe baza oricărui paşaport românesc valabil

  BUCUREȘTI, 29 nov — Sputnik. Măsura intră în vigoare începând cu data de 1 decembrie, de la ora 16.00 (ora României), potrivit unui comunicat al diplomației române.

  "Ministerul Afacerilor Externe salută decizia autorităţilor canadiene de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, decizie care încununează demersurile diplomatice susţinute din ultimii ani, la nivel bilateral româno-canadian, precum şi în format trilateral, cu participarea Comisiei Europene", se arată în documentul citat.

  De reținut că cetăţenii români care intenţionează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization — eTA).

  "Autorizaţia de călătorie electronică eTA se va putea obţine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania. Aplicaţia aferentă va deveni disponibilă pentru cetăţenii români numai din data de 1 decembrie 2017, de la orele 16:00 (ora României). În consecinţă, cetăţenii români care şi-au planificat zboruri directe cu destinaţia Canada, cu decolare înainte de ora respectivă, nu vor putea obţine eTA anterior îmbarcării şi nu vor putea intra în Canada decât în baza unei vize valabile, chiar dacă avionul va ateriza pe teritoriul canadian ulterior orei specificate", se menţionează în comunicat.

   

  Tagurile:
  Pașaport românesc, călătorie fără vize, Canada
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei