12:21 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12422

  Curtea Constituțională din Austria a decis să legalizeze mariajele persoanelor de orientare sexuală netradițională

  BUCUREȘTI, 5 dec — Sputnik. Curtea Constituțională a Austriei a legalizat căsătoriile persoanelor de același sex, anulând prevederile juridice care stabileau că familia poate fi formată doar de un bărbat și o femeie.

  Decizia a fost motivată prin necesitatea de a elimina discriminarea și va intra în vigoare începând cu 31 decembrie 2018.

  La mijlocul lunii octombrie, Curtea Constituțională a examinat normele existente în republică cu privire la căsătoriile cuplurilor heterosexuale și înregistrarea parteneriatelor civile, considerându-le discriminatorii.

  Potrivit documentului, în prezent cuplurile homosexuale beneficiază de aceleași drepturi ca și cuplurile tradiționale, inclusiv în ceea ce privește drepturile părintești, însă unele institute juridice iau în considerare diferența între aceste forme de conviețuire. Curtea Constituțională a considerat că "o astfel de discriminare pe criteriu de orientare sexuală este inacceptabilă".

  Motivul examinării a devenit plângerea depusă de o pereche de lesbiene care au încheiat un parteneriat civil, însă au cerut să li se ofere dreptul la căsătorie. Această solicitare a fost respinsă de consiliul orășenesc din Viena, iar apoi de judecătoria administrativă din Viena, care s-a referit la normele juridice existente.

  Instituția "parteneriatelor civile" a fost introdusă în Austria începând cu 1 ianuarie 2010, permițând perechilor homosexuale să-și oficializeze relația.

  Tematic

  Angela Merkel a votat împotriva căsătoriei gay
  Pentagonul a permis unui militar să participă în uniformă la parada gay
  Curtea Constituțională a Germaniei a spus „Nu” căsătoriilor gay
  Naționaliștii ucraineni au blocat centrul Kievului împotriva paradei gay
  Putin a explicat ce ar face dacă ar ajunge în duș cu un gay
  Tagurile:
  Legalizare, parteneriate civile, Căsătorie, LGBT, Homosexuali, Gay, Viena, Austria

  Știrile Zilei