22:13 12 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.02
 • RUB0.25
 • RON4.15
 • UAH0.61
  Logo Apple

  Apple a permis hoților să pătrundă în casele utilizatorilor

  © AFP 2018 / JEWEL SAMAD
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  10001

  Datorită unei vulnerabilități în sistem hackerii au avut posibilitatea să descuie ușa “casei inteligente” și să violeze domiciliul

  BUCUREȘTI, 8 dec — Sputnik. Publicația 9to5Mac a identificat o vulnerabilitate periculoasă în sistemul casei inteligente Apple. Potrivit experților, hackerii puteau să pătrundă în program și să spargă cu ușurință bariera de protecție a locuinței prin intermediul iOS 11.

  Jurnaliștii au acuzat iOS 11.2, în care a fost identificată o vulnerabilitate sporită de securitate. Datorită unei probleme pe server, hackerii puteau prelua prin intermediul smartphone-ului controlul asupra casei gestionată de sistemul HomeKit. Spre exemplu, aceștia erau în măsură să descuie ușa sau să mânuiască dispozitivele conectate la rețea: lumina, climatizorul și alte obiecte de uz casnic.

  Din considerente de securitate, 9to5Mac nu a publicat detaliile legate de vulnerabilitate, însă a specificat că Apple deja a eliminat bug-ul. Anterior, utilizatorii macOS au atenționat asupra faptului că orice computer Apple poate fi accesat fără parolă.

  Tematic

  Apple vs Samsung: Atunci când cel mai scump nu înseamnă cel mai bun (FOTO)
  Apple nu va mai deservi modelele iPhone vechi
  Proteste violente împotriva companiei Apple şi a corporaţiilor
  Tagurile:
  vulnerabilitate, casa inteligentă, 9to5Mac, iOS 11.2, HomeKit, Apple, Hackeri
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei