11:55 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Papa Francisc

  Papa Francisc solicită modificarea rugăciunii „Tatăl nostru"

  © REUTERS / Tony Gentile
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21110

  Suveranul pontif a solicitat Bisericii Romano-Catolice să revadă modul în care este tradusă o frază din cea mai cunoscută rugăciune creștină, numită şi „Rugăciunea Domnească"

  Papa Francesco ed il patriarca di Mosca e di tutte le Russie Kirill
  © AFP 2019 / Filippo Monteforte. Sputnik/Sergey Pyatakov
  BUCUREŞTI, 8 dec — Sputnik. În versiunile traduse din italiană și engleză ale rugăciunii „Tatăl nostru", credincioşii Îi cer lui Dumnezeu să „nu îi ducă în ispită".

  „Aceasta nu este o traducere corectă", a spus papa Francisc într-un interviu televizat care a avut loc miercuri seara, transmite Radio Vatican, citat de rt.com.

  Papa a salutat măsura luată de Biserica Catolică din Franța, care a decis să introducă fraza „nu ne lăsa pe noi să cădem în ispită". Pontiful a sugerat că această modificare ar trebui făcută în rugăciunea rostită în întreaga lume. Biserica Catolică din Franţa a adoptat noua traducere în decembrie.

  „Nu este El [Dumnezeu] Cel care mă aruncă în ispită și care apoi mă priveşte cum mă prăbușesc (…). Dumnezeu ne ajută să ne ridicăm. Satana e cel care ne duce în ispită", a adăugat Francisc.

  Papa Francisc, născut cu numele Jorge Mario Bergoglio, în Argentina, a devenit extrem de popular pentru discursurile sale lipsite de prejudecăţi. Ales în 2013, a anunțat o nouă eră pentru Vatican.

  Papa a declarat public că Biserica ar trebui să ceară iertare femeilor și homosexualilor pentru sute de ani de maltratare, scrie Russia Today. În 2015, pontiful a înlesnit catolicilor posibilitatea de a-şi desface căsătoriile, determinând cele mai importante schimbări ale procedurilor de anulare a căsătoriei din ultimele secole. El a spus că reformele sunt menite să ofere o „simplificare justă" pentru „inima credincioșilor".

  Tematic

  Prioritățile pentru liderii G20, transmise de Papa Francisc
  Doi români au luat masa cu Papa de la Roma Francisc
  ISIS amenință: Papa Francisc ar putea fi ținta unui atac
  Tagurile:
  traducere, text, Tatăl nostru, rugăciunea, modificare, Papa Francisc, Vatican
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei